Referat - Partidul filo-francez

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
354
Etichete
partidul, filofrancez
Descarcari
294
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Partidul filo-francez

“Adevarata mea glorie nu consta in a fi castigat 40 de batalii; Waterlo va sterge amintirea atator biruinte. Ceea ce va trai vesnic, este Codul neu Civil”


Napoleon Bonaparte s-a nascut la 15 august 1769 in oraselul Ajacio din insula Corsica.
Saraca si putin dezvoltata in ceea ce priveste organizarea organizarea sociala, Corsica a fost adesea teatru de lupte sangeroasa intre clanuri care considerau razbunarea drept un act de justitie.
Carol-Marie Bonaparte, tatal lui Napoleon, jurist de meserie, profesa avocatura din care insa, din lipsa de spirit practic,nu castiga prea mult. Adept al independentei patriei a continuat catava vreme sa ramana ostil noilor ocupanti, dar cu timpul se alatura partidului
filo-francez, evenind supus loial Frantei.
Napoleon, intelligent si in multe privinte precoce in felul de a gandi, avea un caracter inchis, era irascibil si mandru. De la mama sa mostenise pasiunea pentru munca si patriotismul corsican in forma lui cea mai autentica.
Alaturande-se partidului filo-francez, tatal lui Napoleon hotari sa-si dea copilul de doar zece ani la scoala militara din Briene. Desi isi pastra felul posac si stangaci, Napoleon era un elev stralucit, avand rezultate remarcabile la istorie, la matematica si geografie. Colegii sai il tachinau adesea pentru accentual Corsican; potrivit firii sale insa tuturor le raspundea cu brutalitate si aroganta.
La 15 ani in 1784 Napoleon trecu la scoala de ofiteri din Paris pe care a absolvi dupa un an insusindu-si cu multa usurinta cunostintele cunostintele predate aici. Primind gradul de sublocotenent, in curand sa dovedit priceput si curajos. In 1793 regalistii din Toulon razvratinde-se impotriva puterii revolutionare, cheama in ajutor flota engleza careia au predat orasul. Incredintandu-i-se comanda unitatilor de artilerie franceze tanarul ofiter a reusit, dupa ce si-a asezat piesele potrivit unei conceptii proprii, sa obtina o stralucita victorie izgonindu-i pe interventio


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org