Referat - Perioada interbelica in Anglia

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
379
Etichete
perioada, interbelica, anglia
Descarcari
220
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Perioada interbelica în Anglia

Dupa primul razboi mondial s-au facut schimbari majore în privinta granitelor statelor lumii, astfel state vechi au disparut si altele noi au aparut. Pe plan politic au aparut comunismul si fascismul, doua sisteme dictatoriale. Cele doua sisteme s-au facut simtite în Rusia, respectiv Germania si Italia. Ca toate celelalte state ale lumii si Anglia a avut parte de schimbari economice si politice.
În politica interna cea mai importanta schimbare a fost legea electorala, care facea votul cu adevarat universal. Aprobarea acesteia a avut ca urmare înmultirea numarului de alegatori cu 8 milioane, dintre care 6 erau femei. Al doilea eveniment important a fost disparitia de pe scena politica a partidului liberal (whig) care în Anglia avea o vechime de aproape trei secole. Cauzele principale ale acestui fapt au fost: scrutinul cu un singur tur, care nu permitea partidelor din opozitie sa se divida; partidul laburist nu avea caracter revolutionar; problemele politice fiind cât de cât rezolvate au fost înlocuite de cele economice.
În perioada interbelica, în Anglia, economia a fost determinata de politica. Economia Angliei a avut tot mai mari probleme, cauzele fiind multiple: demobilizarea subita a unui numar mare de oameni care nu-si mai gaseau locul într-o economie transformata; dezvoltarea tehnicii, datorata economiei de razboi; bugetul umflat de multimea datoriilor contractate în timpul razboiului. Între anii 1920 si 1931 a fost o adevarata perioada de criza. Comertul exterior suferea din cauza saraciei si a disparitiei consumatorilor; flota comerciala a ramas parasita, nemaiavând utilitate. Din cauza încercarii de a mentine valoarea lirei sterline au aparut tot mai multi someri.
În 1911 în Anglia munceau aproximativ 13 milioane de barbati si aproape 5,5 milioane de femei, dar numarul total al celor în cautare de lucru era mult mai mare. De asemenea se produsese o deplasare a mâinii de lucru. Minele, caile ferate, industria textila foloseau


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org