Referat - Ramolino

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
319
Etichete
ramolino
Descarcari
269
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ramolino

A fost împaratul Frantei, a consolidat si a initializat multe reforme ale Revolutiei Franceze. Unul dintre cei mai buni conducatori militari ai tuturor timpurilor, a cucerit o mare parte din teritoriul Europei si s-a ocupat de modernizarea natiunii pe care o conducea.
El s-a nascut la 15 august 1769 la Ajaccio în Corsica, primind numele de Napoleon care în franceza a devenit Napoleon Buonaparte. A fost al doilea din cei opt copii ai lui Carlo (Charles) Buonaparte si al Letiziei Ramolino Buonaparte.
Nici un membru al familiei Buonaparte nu a fost niciodata soldat profesionist. Tatal sau, Carlo, a fost un avocat care a luptat pentru independenta Corsicii, dar dupa ce Franta a ocupat insula în 1968, el a servit drept judecator si a intrat în aristocratia franceza drept conte.
Sub influenta familiei sale Napoleon a fost educat pe cheltuiala regelui Louis al XVI-lea la Brienne si la Scoala Militara din Paris. El a terminat scoala în 1785, iar la 16 ani s-a alaturat artileriei ca locotenent II.
Dupa ce revolutia a început, a devenit locotenent colonel (1791) în Garda Nationala Corsicana. În 1793, Corsica declara independenta si Bonaparte, un patriot francez si un republican, se alatura Frantei împreuna cu familia sa. I s-a dat gradul de capitan într-o armata care se lupta cu Toulonul, o baza navala, care ajutata de flota britanica, era în razboi cu Republica. Înlocuind un general de artilerie ranit, el si-a asezat tunurile în asa fel încât flota Britanica a fost învinsa si Toulonul a cazut. Ca rezultat Bonaparte a fost promovat ca general de brigada la vârsta de 24 de ani.
În 1795 el a salvat guvernul revolutionar prin dispersarea insurgentilor din Paris.
În 1796 s-a însurat cu Josephine de Beauharnais, vaduva unui aristocrat ghilotinat în Revolutie, si mama a 2 copii.
În 1796 Bonaparte a fost promovat comandant al armatei franceze în Italia. S-a luptat cu patru generali austrieci succesiv, fiecare cu un numar superior de soldati si a fortat Austria si aliatii


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org