Referat - Razboaiele napoleoniene si urmarile lor

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
330
Etichete
razboaiele, napoleoniene, urmarile, lor
Descarcari
229
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Rãzboaiele napoleoniene si urmãrile lor

Napoleon Bonaparte s-a nãscut la 15 August 1769 la Ajaccio, în insula Corsica. Napoleon a studiat mai intai o scoala pregatitoare din Franta, apoi a mers la “École Militaire” în Paris pe care a absolvit-o cu rezultate foarte bune, ca locotenent de artilerie, în 1785. În urmatorii patru ani si-a continuat instructajul ca ofiter de artilerie. Napoleon a fost unul dintre tinerii care au avansat rapid, datoritã performantelor si a calitatilor. Prin 1793, la varsta de 24 de ani, era deja general de brigadã.
Prima lupta importantã a lui Napoleon a fost în Italia. Numirea lui în postul de comandant suprem al armatei destinate sã actioneze în Italia (“armatad din Italia”) avu loc la 23 februarie 1796; iar la data de 11 martie, noul comandant plecã sã-si ia postul în primire. Napoleon a avut sub conducere a armata de 43.000 de soldati care trebuia sã infrunte armata austriacã. În campania din Italia, Napoleon a avut 12 victorii, printre care enumaram: Arcole, Lodi, Rivoli s.a. Campania s-a incheiat la 1797 prin pacea de la Campo-Formio.
Campania din Egipt (1798), al doilea mare rãzboi al lui Bonaparte joacã un rol deosebit în cariera sã. În aceastã Campanie a cucerit principalele orase ale Egiptului: Cairo si Alexandria. În 1799, pe când se afla în Egipt, aflã dintr-un ziar cã Austria, Anglia, Rusia si Regatul de Neapole reincepuserã rãzboiul impotriva Frantei. Bonaparte parasise Egiptul cu intentia neclintitã si hotarâtã de a rãsturna Dictatoratul si de a lua în mâinile sale puterea supremã. Odata ajuns la Paris, Napoleon a avut o serie de intalniri secrete cu Sieycs, unul dintre Directori care era nemultumit de constitutia existenta. Avea sã fie convocata o intrunire în dimineata zilei de 9 noiembrie, în care membrii Consiliului Batranilor trebuiau convinsi ca anarhistii si strainii pregateau un complot pentru distrugerea Republicii. În urmãtoarea zi, dupã ce Napoleon a pus presiune pe Consiliul Batranilor, au fost numiti trei


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org