Referat - Sicilia

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
298
Etichete
sicilia
Descarcari
215
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Sicilia

Sicilia este o regiune a Italiei insulare,iar cu cei 25 710 km² este si cea mai mare insula a Marii Mediterane. Este locuita de aproximativ 5,1 miloane de persoane si are drept capitala orasul Palermo. E unul dintre cele mai importante puncte turistice ale Italiei, iar in secolul XVIII era ultima oprire a „Marelui Tur”, calatorie pe care o faceau tinerii aristocrati englezi in Europa pentru a se instrui.
Sicilia este o regiune preponderent colinara dar are in cuprinsul teritotiului sau si munti si campii. In partea de est se iveste varful Vulcanului Etna inalt de 3 263 m. Cu frecventele sale eruptii Etna a acoperit teritoriul cu lava sa neagra care a colmatat o campie extinsa pana la mare. Aceasta se numeste Campia Cataniei, si este una ditre regiunile care se desfasoara de-a lungul litoralului.
Clima Siciliei este mediteraneana. In ultimele decenii au avut loc variatii climatice substantiale. Pe coasta, mai ales cea sud-occidentala clima este mereu mai asemanatoare cu cea subtropicala avand veri toride si ierni blande. Pe Muntele Etna clima e de tip alpin. Vara se intalneste destul de des „scirocco” un vant provenit din Sahara. Precipitetiile de pe insula sunt scazut si influenteaza rezervele hidrice.
Turismul. Industria turistica este o activitate in continua expansiune favorizata de prezente in teritoriu a numeroase situri arheologice si de frumuseti naturale care trezesc interesul vizitatorilor.
In ultimii ani s-a investit in capaciatea de primire a structurilor hoteliere, favorizand o crestere a numarului de turisti pe insula, care in vara anului 2006 a atins un nivel record. Pe langa bine cunoscutele si renumitele localitati: Taormina, Aureale, Siracusa, Palermo, Monreale, Agrigento si multe altele, taramul sicilian este bogat in istorie, traditii,dar mai ales in arta, cultura, fortarete si biserici, paduri si bazine naturale foarte importante.
Sicilia are mai multe arii protejate din care fac parte si: Parcul Regional Etna,


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org