Referat - Tracii

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
321
Etichete
tracii
Descarcari
210
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Tracii

Tracii au trait in imediata vecinatate a grecilor, fiind creatorii unei civilizatii, contemporane si comparabile cu cea miceniana, ele influentandu-se reciproc. Homer considera tracii un neam mai prejos grecilor, cu toate ca acestia au fost prezenti in marea inclestare a razboiului troian. El ne vorbeste in Iliada, despre un rege al tracilor Rhesos, care avea ’’cai iuti ca vantul,, si armata sa avea cele mai stralucitoare arme si podoabe de aur. Arta mestesugului si arta lor princiara, de o straveche traditie ii vor impresiona constant pe greci.
Dintre neamurile trace, in scrierile antice sunt mentionati doar adrisi, besi, moesi, tribali, geti si daci. Odrisii au evoluat primii spre o forma statala, condusi de regele Tres, stapanirea lor ajunge pana la Dunare. In timp ce la conducerea odrisilor se afla Sitkales, care intervine in razboiul peloponesiac, statul odris atinge apogeul, dar dupa moartea sa sunt cuceriti de catre Filip al II-lea al Macedoniei.
Herodot despre neamul tracilor
,, Neamul tracilor este cel mai numeros din lume, dupa cel al izilor. Daca ar avea un singur carmuitor sau daca socotinta mea. Dar acest lucru este cu neputinta si niciodata nu se va infaptui. De aceea, ei sunt slabi . Tracii au mai multe nume, dupa regiuni, dar obiceiurile sunt cam aceleasi la toti, afara de geti, trausi si de cei care locuiesc la nord de crestonai.’’
Herodot despre obiceiurile tracilor
,, Iata cum fac inmormantarile oamenilor bogati. Expun timp de trei zile cadavrul; apoi jertfesc tot felul de anomale si, dupa un mare ospat, inainte de care il jertfesc pe mort, il inmormanteaza pe raposat, fie arzandu-l, fie ingropandu-l.
Tracii luptau avand caciuli din piele de vulpe, pe trupuri si deasupra mantale lungi, impestritate. Purtau incaltaminte din piele de caprioara. Erau inarmati cu sulite, scuturi usoare si sabii mici. Acestia au trecut in Asia si
s-au numit bitini. Mai inainte… purtau numele de strimonieni, fiindca locuiau pe malurile raului Strimon (din T


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org