Referat - Analiza strategica DARCY

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
376
Etichete
analiza, strategica, darcy
Descarcari
284
Nota
0 / 10 - 0 voturi

1. ANALIZA DIAGNOSTIC

Obiectul principal de activitatea al firmei Darcy este designul vestimentar. Societatea a luat fiinta în 1993. Odata cu trecerea timpului si-a diversificat domeniul de activitate dupa cum urmeaza:
Design vestimentar
Agentie de manechine
Parfumerie
Comercializarea bijuteriilor
Productie de emisiuni TV
Servicii de machiaj
Garderobe pentru industria filmului, televiziunii

Analiza diagnostic reprezinta o investigare larga a principalelor aspecte economice, tehnice, sociologice, juridice si manageriale ale firmei.
Ea se efctueaza in scopul evidentierii punctelor forte si ale punctelor slabe ale activitatii interne ale organizatiei, precum si a oportunitatilor si pericolelor mediului ambiant extern care favorizeaza sau ameninta dezvoltarea acesteia, precum si cauzele care le-au generat.
Metoda se concretizeaza in recomandari cu caracter de dezvoltare (pentru valorificarea punctelor forte si a oportunitatilor) sau corectiv (pentru eliminarea sau atenuarea punctelor slabe si a pericolelor).
Punctele slabe sunt:
Acoperire foarte redusa, cu doar 2 magazine in Bucuresti,
Datorita acestei acoperiri, cota de piata este mica, existand alte firme concurente cu cota de piata mai mare
Dotarile tehnice sunt modeste si nu corespund cu cele mai inalte tehnologii existente in domeniu. De aceea si capacitate de productie este mica.

Punctele forte sunt:
Calitatea ridicata a produselor vestimentare si bijuteriilor. De asemenea parfumul nou lansat a devenit un produs de calitate in clasa medie
Are o buna reputatie interna si chiar internationala. Aceasta se datoreaza în parte si promovarii bune a imaginii firmei prin spectacole la nivel national.
Servicii de machiaj de calitate. Firma concureaza cu succes cu alte firme de prestigiu din Romania cum sunt Christine Valmy, Wella.
Serviciile agentiei de manechine sunt destul de bune
Calificarea ridicata a fortei de munca
Fluctuatia redusa a fortei de munca
Grad de inovare foarte ridicat.
Cresterea veniturilor total


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org