Referat - Asigurari auto pe piata romaneasca

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
10885
Etichete
asigurari, auto, piata, romaneasca
Descarcari
1084
Nota
9 / 10 - 3 voturi


REFERAT
Asigurari internationale
Tema: asigurari auto pe piata româneasca
Introducere:
Noile tehnologii isi spun cuvantul:
La o recenta conferinta, specialistii au apreciat ca piata asigurarilor este intr-o continua dezvoltare si ca la aceasta contribuie, in mod evident, si tehnologiile utilizate.
Caracteristicile asigurarilor moderne si factorii care le influenteaza au determinat companiile de asigurari sa adopte noi tehnologii care au rolul de a reduce costurile si de a creste eficienta.
Cele trei noi tehnologii care detin un rol major atat in vanzarea de asigurari, cat si in activitatea de gestionare a daunelor sunt: Sistemele Video, Internetul si Telefonul.
Sistemele video pot fi folosite pentru a evalua daunele. Exemplu de eficacitate: inregistrarea unui accident auto.
De exemplu, o camera de vederi plasata intr-un atelier auto poate ajuta specialistii unei companii de asigurari sa evalueze din propriile lor birouri daunele. Acest fapt conduce la scaderea costurilor de deplasare si centralizeaza, intr-o oarecare masura, activitatea de evaluare a daunelor.
Telefonul ofera o securitate sporita, la costuri mici, un control al riscurilor mai eficace. Cu toate acestea, el nu este un sistem care poate functiona independent, fiind nevoie ca, in prealabil, termenii politelor ce vor fi incheiate prin telefon sa ajunga la cunostinta publicului prin intermediul mass-media. Totodata, e necesar ca in spatele intregului sistem sa existe o echipa de specialisti bine pregatiti care sa sustina acest suport.
De asemenea, prin telefon, se pot rezolva probleme legate de managementul daunelor, avantajul fiind acela de a castiga timp si de a evita birocratia, dar cu dezavantajul de a nu putea evalua in mod corect daunele.
Telefonul reprezinta un instrument de lucru vital in acest domeniu, in special pentru agentul de asigurari, pentru ca, de cele mai multe ori, primul contact pe care il are cu un potential client se realizeaza prin telefon. Cheia succesului sau este sa cunoasca si sa foloseasca cu abilitate arta conversatiei la telefon.
Internetul detine cel mai mare potential ca modalitate de a vinde asigurari. Cu toate acestea, nu este folosit inca pe scara larga, avand in vedere aplicatiile utilizate si accesul limitat si destul de costisitor al populatiei.
Exista, insa, speranta ca Internetul va detine, intr-un viitor apropiat, cel mai important loc, fiind folosit in continuare alaturi de celelalte forme traditionale de vanzare a politelor de asigurare, prin filialele societatilor de asigurare sau prin sistemul bancassurance.
Toate mijloacele prezinta o serie de avantaje si dezavantaje. Concluzia este ca societatile de asigurare ar trebui sa se intereseze si sa evalueze noile tehnologii, fara a renunta insa la cele traditionale. Se pare ca varianta optima consta in utilizarea metodelor mai vechi si a tehnologiilor moderne.
DESPRE ASIGURARILE AUTO
De ce si cand avem nevoie de o asigurare auto?
De ce avem nevoie de o asigurare auto?
Detinerea si conducerea unui autoturism implica asumarea anumitor riscuri. Acestea apar cel mai frecvent in circulatie si pot consta in:
- avarierea autoturismului propriu;
- avarierea unui alt autovehicul;
- avarierea sau distrugerea unor bunuri;
- accidentarea noastra sau a altor persoane din autoturismul pe care il conducem;
- accidentarea unor persoane dintr-un vehicul implicat in accidentul de circulatie sau a unui pieton.
- autoturismul propriu poate fi avariat sau distrus si pe timpul stationarii in garaj, in paracare, de catre forte naturale sau poate fi obiectul unui furt.
Toate aceste evenimente ne afecteaza bugetul si este posibil sa ajungem in situatia de a nu putea folosi autoturismul un timp indelungat din cauza costurilor ridicate ale unei reparatii, fara a mai vorbi de inlocuirea acestuia.
Cei aflati in asemenea situatii nedorite isi vor da seama ca o asigurare auto ar fi fost salvatoare.
Cand avem nevoie de o asigurare auto?
Cel mai potrivit moment pentru achizitionarea unei astfel de polite este cel al cumpararii autoturismului nou sau second-hand, altfel spus inainte de folosirea acestuia in circulatie.
Mic dictionar de asigurari:
actionari semnificativi - actionarii care, singuri ori prin intermediul sau in legatura cu alte persoane, detin cel putin 5% din totalul drepturilor de vot in adunarea generala a actionarilor;
activitatea de asigurare - activitatea exercitata in sau din Romania, care desemneaza, in ...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org