Referat - Ce este brandingul

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
337
Etichete
este, brandingul
Descarcari
297
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ce este brandingul?

În acceptiunea actuala, brandingul este procesul de creare si de întretinere a unui brand. Este totalitatea metodelor prin care o organizatie sau un produs comunica, simbolizeaza si se diferentiaza catre audientele sale.
Dupa Temi Abimbola, brandingul consta în „identificarea si/sau crearea, apoi exploatarea unor avantaje competitive sustenabile”.
Dupa Philip Kottler un brand reprezinta „un logo, un simbol sau un design, un nume sau combinatia lor definind si diferentiind un produs sau o companie” si se remarca prin „6 tipuri de semnificatii pozitive transmise: atribute, beneficii, valori, cultura, personalitate, tip de consumator caruia i se adreseaza”.
Conform Landor Lexicon brandul este „suma tuturor caracteristicilor tangibile si intangibile, care individualizeaza o oferta si o fac unica. Brandingul este definit ca „procesul prin care brandul si identitatea sa sunt create si dezvoltate.
Dincolo de aceste definitii, un brand înseamna tot ceea ce vrei sa comunici consumatorului despre produsul sau compania ta, dar si tot ceea ce comunici fara sa vrei. Un brand reprezinta tot ceea ce consumatorul, si prin extensie mediul înconjurator, gândeste despre produsul sau compania respectiva, când îi aude sau îi vede numele, simbolul etc. Este o imagine reflectata.
Multe voci din marketingul si advertisingul românesc sustin ca “marca” ar fi echivalentul nostru pentru “brand”. Termenul de “brand” are o încarcatura diferita de “marca”.
Sa luam de exemplu firma "SONY”. Inovatie, tehnica sau termeni înruditi cu acestia ne vin cel mai probabil în minte. Câti dintre noi s-au gândit doar la slogan sau logotip? Acum sa încercam acelasi exercitiu cu “ICE FELIX”. Daca privim fiecare produs sau familie de produse drept o persoana, marca este înfatisarea acesteia: frizura, hainele, pantofii si poate chiar parfumul. Dar pâna si o papusa poate fi aranjata în exterior! SONY nu este o papusa dichisita, este o persoana în carne si oase, care are un suflet, o viziune, n


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org