Referat - Crearea avantajului concurential

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
364
Etichete
crearea, avantajului, concurential
Descarcari
259
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Crearea avantajului concurential - Federal Express, tentativa esuata in Europa

Federal Express (Fed Ex) leaderul coletariei rapide in America, a inregistrat un esec rasunator pe piata europeana, plecand capul in fata firmei belgiene DHL, leader pe piata europeana, a firmei Tnt si a noului venit din Connecticut, UPS (United Parcel Service)
Fondata in anul 1973, Fed EX si-a binceput afacerile intr-un ritm mai lent, fiind nevoita intai sa educe publicul american in legatura cu valoarea si garantia expedierilor rapide de colete.In scurt timp, Fed Ex a devenit una dintre cele mai de succes firme americane, asta mai ales datorita succesului inovator de distributie. Sistemul consta in niste camionete care stramgeau pachetele si le expediau la aeroporturile locale, de unde erau trimise in aceeasi zi la centrul national de sortare si catre destinatia lor finala, cu avionul, de unde erau din nou preluate de camionete si livrate destinatarului.
Pe la inceputul anilor ’90, piata americana a coletariei rapide, inregistra in medie 3 milioane de colete expediate zilnic, ceea ce insemna mai mult de 20 de milioane de dolari, venituri anuale.In ciuda aparitiei numeroaselor firme care incercau sa imite sistemul companiei Fed Ex, compania a ramas leader pe piata, castigand increderea si fidelitatea populatiei, si avand o cota de 45% pe piata americana, in timp ce UPS avea 25%, Airborne14%, si US Postal service 8%..
Fed Ex nu s-a impus pe piata datorita preturilor mici de expediere. Chiar daca concurentii sai micsorau permanent preturile, firma si-a castigat un prestigiu si nu a umblat la preturi pentru a nu submina calitatea superioara a servicilor oferite. Firma a procedat cu atentie , diferentiindu-se de concurenta , nu prin ademenirea clientilor, ci prin servicile remarcabile pe care le presta in expedierea ultra-rapida si in conditii de siguranta a coletelor.
Firma a investit in continuu pentru imbunatatirea calitatii servicilor. In 1987, a demarat un proiect-bomba pentru imb


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org