Referat - Marketing Coca-Cola

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
377
Etichete
marketing, cocacola
Descarcari
293
Nota
0 / 10 - 0 voturi


CAPITOLUL I
MARKETING - CONCEPTE GENERALE


1.1 Conditiile aparitiei si promovarii marketing-ului

Marketingul nu îsi are originea in producerea unui fenomen izolat, ci se poate spune ca primele elemente de marketing sunt concomitente cu existenta comertului. Dar au trebuit sa existe anumite cauze care sa conduca la înfiriparea acestei discipline-stiinta dupa unii autori - prin acumularea unor date, apoi perfectionarea lor si ajungerea în final la un domeniu de sine statator.
Cu mult timp in urma productia era realizata in mici ateliere mestesugaresti, în care mesterul realiza bunurile materiale de care societatea avea nevoie. Cantitatea de bunuri realizata era dictata de forta bratelor ce actiona asupra uneltelor si prin urmare era limitata, ceea ce înseamna ca si cantitatea de bunuri era modesta, mai mica decât cererea. În concluzie se poate spune ca cei care dictau pietei erau producatorii si prin urmare piata era a producatorului.
Revolutia industriala a determinat mari prefaceri asupra modului de productie, având urmatoarele efecte:
- sporirea productiei;
- diminuarea costurilor de productie;
- îmbunatatirea calitatii;
- productia in serie;
- reproductibilitatea;
- standardizarea.
În concluzie, se realizeaza o productie mai mare cu acelasi numar de muncitori, ceea ce are drept urmare cresterea ofertei.
În aceste conditii marketingul, ale carui prime elemente scrise apar in anul 1935 în cartea lui Liskowski: “Primatul vânzarii”, nu reprezinta altceva decât strategia unei întreprinderi în conditiile existentei “pietei cumparatorului”, arta de a descoperi clienti, de a descoperi noi piete, de a mentine si cultiva piete traditionale. Ei presupun, înainte de toate, cunoasterea profunda exigentelor si tendintelor pietei, si pe baza ei, estimarea posibilitatilor de vânzare a unui produs înainte de lansarea in fabricatie, orientarea productiei in conformitate cu structura si dimensiunile cererii, stabilirea unei strategii de pret, promovare si distributie, utilizar


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org