Referat - Perceptia in marketing

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
343
Etichete
perceptia, marketing
Descarcari
305
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PERCEPTIA


Pentru a atrage atentia la publicitatile sale, marketerii deseori utilizeaza modele atractive. Aceasta se observa atunci când publicitatea este adresata barbatilor. Cât de efectiva este aceasta tactica?
Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor este o combinatie a tehnologiei de calculator si video care permite înregistrarea miscarea ochilor în corelatie cu un stimul, precum este ambalajul sau publicitatea. Respondentul sta pe scaun la masa si citeste o revista, priveste publicitatea de la televizor sau observa materiale ale publicitatii tiparite, billlboard-uri, aranjamentul produselor pe rafturile din magazine, materiale de la punctele de vânzare, etc. Respondentii controleaza cât de mult ei privesc fiecare scena. Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor trimite un fascicul nesesizat de lumina filtrata care este reflectata de ochii respondentului. Acest fascicul reflectat reprezinta punctul focal care poate fi suprapus asupra oricarui lucru care este privit. Acesta permite cercetatorului de a determina cât timp o publicitate sau alti stimuli de marketing sunt priviti, secventa în care a fost examinata, care elemente au fost examinate si cât timp a fost dedicat privirii fiecarui element în parte.
RCA au utilizat un model atractiv într-un spot publicitar TV pentru televizoarele sale Colortrack. Modelul purta o rochie conservativa. Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor a determinat ca auditoriul si-a concentrat atentia substantial asupra produsului. Dupa sapte zeci si doua de ore, si-au reamintit numele de marca 36% din respondenti. În contrast cu aceasta, o publicitate asemanatoare a utilizat o femeie atragatoare ce purta o rochie provocatoare. În cazul dat dispozitivul de urmarire a privirii ochilor a determinat ca publicitatea a provocat o atentie considerabila, dintre care cea mai mare parte a fost concentrata asupra modelului atractiv. Sapte zeci si doua ore mai târziu, doar 9% din respondenti si-au reamintit numele de marca al produsului.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org