Referat - Politici de marketing

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
435
Etichete
politici, marketing
Descarcari
248
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Politici de marketing

POLITICA DE PRET
Un punct de plecare in stabilirea politicii de pret este analiza preturilor prezente si perceptia turistilor referitor la acestea.
Astfel, in anexa 3 sunt prezentate ofertele de pret ale unor hoteluri de diverse categorii (3-5 stele) care variaza de la 400$ la 2037$ /persoana, pentru un sejur de sase nopti, in camere duble in functie de perioada si categorie.
Ca urmare a cresterii economice si implicit a veniturilor in ultimii 10 ani, in primele 10 tari dezvoltate din Europa, cheltuielile turistice sunt percepute din ce in ce mai mult ca medii, accesibile (intre 13.000 si 20.000 de rupii/zi/turist). Acest lucru se datoreaza nu atat preturilor ofertei hoteliere, care corespund calitatii serviciilor oferite in general de hotelurile de 4-5 stele (vezi anexa 3), cat mai ales datorita faptului ca nu exista posibilitatea practica de a cheltui mai mult decat o suma considerata modica pentru petrecerea timpului liber.
Ca urmare, intr-o politica de pret adecvata, concomitent cu diversificarea si modernizarea atractiilor oferite la un pret corelat cu calitatea, se poate pastra si intari renumele zonei de statiune de lux.
Pentru turistii dispusi sa cheltuiasca mai mult ar trebui dezvoltate o serie de activitati noi, ce pot fi asociate pe viitor cu imaginea insulei. De exemplu, punerea in practica a celor mai indite idei de petrecere a timpului liber (casatorii oficializate in apa, in balon, conducerea de catre turisti a unor vaporase de croaziera, scufundari cu caracter de explorare a florei si faunei oceanice, etc), pe baza unor chestionare distribuite de receptiile hotelurilor.
Prin aceasta politica de pret se insista asupra aspectului intensiv, nu extensiv al cresterii turismului (in sensul ca se urmareste cresterea incasarilor pe turist prin imbunatatirea ofertei de servicii si nu prin atragerea unui numar mai mare de turisti, cel actual asigurand un grad de ocupare optimal).



POLITICA DE DISTRIBUTIE

Tipurile de canal


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org