Referat - Relatiile Publice si Marketingul

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
462
Etichete
relatiile, publice, marketingul
Descarcari
286
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Relatiile Publice si Marketingul


Oricine a corectat ortografia unui memoriu sau a chestionat intuitia unui reporter de ziar, înseamna ca a redactat. Daca ati compus o scrisoare sau un e-mail, ati scris. Daca ati expus ideile scrise în cadrul unei comunicari, ati initiat un grad de relationare si treptat veti avea o legatura permanenta cu limbajul si o dorinta fierbinte de a comunica eficient si efectiv idei oamenilor. Daca va regasiti ca persoana interactiva în domeniul relationarii umane, inseamna ca desfasurati o activitate de Relatii Publice.
Lucrarea de fata propune o anumita focalizare pe rolul si importanta domeniului de Relatii Publice, privit într-o oarecare masura din punct de vedere economic, si legatura esentiala a acestui domeniu cu unul dintre terminalele sale si anume piata, deasemenea cunoscut si sub numele de “marketing”.
Specialistii sustin ca relatiile publice au devenit pe neasteptate cea mai puternica disciplina pusa în slujba marketingului. Ei acorda în continuare un rol important publicitatii, însa doar ca mecanism de sustinere a marcilor si produselor deja existente pe piata si nu de lansare a altora noi, imaginea acestora putând fi construita mult mai eficient prin intermediul relatiilor publice.
Al Rise si Laura Rise fac unele afirmatii în cartea lor The Fall of Advertising and Rise of PR, care sunt departe de a binedispune industria de publicitate. Autorii spun ca publicitatea se indreapta spre o noua perioada de declin în favoarea PR-ului. Nu însa toti profesionistii în relatii publice sunt de acord cu Ries, unii dintre acestia afirmând ca volumul The Fall of Advertising and Rise of PR este o generalizare care exacerbeaza rolul relatiilor publice în comunicarea de marca si ridica un conflict
între publicitate si PR care nu exista de fapt. Iata câteva principalele obiective si mecanisme ale PR-ului.
Public Relations

Functia PR într-o firma , de obicei manevrata de o agentie din exteriorul companiei, este pregatita sa angajeze efort


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org