Referat - Anemia

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum un an
Afisari
115
Etichete
anemia
Descarcari
77
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Anemia


Anemia poate fi definitã ca o scãdere a capacitãtii sângelui de a transporta oxigen, cauzatã de o concentratie micã a hemoglobinei. Celulele din corpul uman au nevoie de oxigen pentru a utiliza in totalitate combustibilii.
Oxigenul este transportat de la plãmâni la tesuturi prin organism cu ajutorul celulelor rosii. Oxigenul se fixeaza pe hemoglobina, o molecula caracteristica oricarei celule rosii. Daca cantitatea de hemoglobina functionala este redusa atunci ce poate spune ca apare anemia. Anemia care rezulta poate lua multe forme printre care: cea cauzata de o deficienta de fier, de vitamine (anemie megaloblastica), a tiroidei, distrugerea prematura a celulelor rosii (anemie hemolitica), inlocuirea celulelor normale din maduva spinarii cu celule canceroase sau leucemia (anemie myelophthisica), ranirea maduvei spinarii (anemie aplastica), defecte structurale inascute ale celulelor rosii, inhibarea productiei de erythropoietin de catre sistemul imun (anemie cronica) si o incapacitarte de a produce hemoglobina sau de a se folosi de fier (anemie sideroblastica).
Toate aceste tipuri diferite de anemie pot fi grupate in categorii in functie de cauze si tratamente. In totalitate au fost identificate peste 400 de tipuri de anemie, multe dintre ele clasificate drept rare. O persoana anemica poate apãrea adesea palidã si slabitã, poate simti ca nu mai poate respira sau cã lesin, o resimtire a batailor inimii in tot organismul.
Perturbarea poate fi datorata mai multor conditii, unele ereditare dar majoritatea rezultatul unei alimentatii necorespunzatoare. Cu toate ca unele forme de anemie au nevoie de supravegherea medicului acelea cauzate de alimentatie pot fi tratate acasa dupa darea diagnosticului. Este important sa ne ocupam de anemia datorata alimentatiei pentru ca este foarte raspindita si totodata simplu de tratat. Cele mai comune forme de anemie nutritionala sunt cea datorata lipsei de fier, de acid folic si de vitamina B12. Anemia insãsi nu este o boala


  • Referate asemanatoare

    • Anemia

      Anemia Anemia poate fi definitã ca o scãdere a capacitãtii sângelui de a transporta oxigen, cauzatã ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2021 - Referatele.org