Referat - Bernardino Ramazzini

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
357
Etichete
bernardino, ramazzini
Descarcari
275
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Bernardino Ramazzini




Bernardino Ramazzini considerat fondatorul medicinei industriale/profesionale. Studiile sale a bolilor profesionale si amasurilor de protectie a lucratorilor au incurajat asigurarea lucratorilor cu protectie si legi de compensatie. In 1700 el a scris prima sa carte importanta a bolilor profesionale si a industriei igiene. A introdus notiunea de patologie profesionala, incercand sa amelioreze conditiile de munca.

Bernardino Ramazzini s-a nascut intr-o perioada de tulburari in Europa, la 3 noiembrie 1633. In Italia tribunalul de inchizitii au interzis invataturile lui Galileo Galilei. Nordul Europei alpine era distrus de Razboiul de 30 de ani.
Fiu de burghezi

Ramazzini era fiul lui Bartolomeo si al Catarina Ramazzini, un cuplu respectat de burgezi. Dupa ce si-a primit prima sa educatie in Jesuits, in 1652 el a intrat in Universitatea din Parma, care a fost fondata Duke Rainutio I in 1599. Dupa studierea filosofiei timp de trei ani, el si-a inceput studiile medicale in 1655. In 1659 el devine doctor in filosofie si medicina din Parma. Apoi el s-a dus in Rome pentru a continua studiila sale la Antonio Maria Rossi (1588-1671), fiul lui Gerolamo Rossi, medicul lui Papa Clemens VIII. Putin e cunoscut despre viata lui Ramazzini in Rome, dar se stie cu siguranta ca cunostintele care le-a acumulat in acest oras au fost foarte importante la viitoarele sale lucrari in medicina profesionala, “De morbis artificum diatriba”  . Pe linga experimentele lui Ramazzini, Antonio Maria Rossi i-a obtinut de asemenea un loc de medic in Canino, o provincie saraca la nord de Statul Papal cam la o zi de mers pe jos. Aceasta zona era imbibata de malarie, si Ramzzini s-a imbolnavit. Mutindu-se in Marta, un alt orasel din aceeasi provincie, conditiile sale s-au imbunatatit, dar curind el s-a mutat in orasul sau natal din Carpi. Aici el a gas


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org