Referat - Bolile respiratorii

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
330
Etichete
bolile, respiratorii
Descarcari
218
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Bolile respiratorii


La bolile sistemului de respiratie se refera: bronsitele, pneumoniile, pneumoscleroza si amfizema, astma bronsica, bolile cronice nespecifice si bolile cronice purotoaze ale plamînilor, pleuroziile, parazitozele (actinomicoza, echinococoza) si bolile profesionale.

Aprinderea de plîmîni (pneumonia) poate fi lobara sau bronhocumonie. Pneumonia lobara ataca una, doua parti, uneori plamînul întreg si chiar pe ambii. La bronhopneumonie, procesul inflamatoriu cuprinde portiuni limitate ale plamînilor. Pneumonia se dezvolta acut în rezultatul supraracorii, micsorarii fortelor de aparare ale organismului si contagiunilor, carora le este favorabila extenuarea. Apare tusa, initial seaca, apoi cu flegma de culoare ruginie, frisoane cu cresterea temperaturii corpului pîna la 40°C, respiratia întetita, dureri în coaste, slabiciune generala brusca, micsorarea, iar uneori deplina absenta a poftei de mîncare, pierderea capacitatii de munca. În cazul aparitiei acestor simptoame bolnavul urmeaza a fi imediat culcat în pat, sa se cheme medicul care va prescrie tratamentul. În cazul adresarii oportune medicului si tratamentului, aceasta poala este curabila; în cazul tentativei de autotratament si adresare tîrzie dupa ajutor medical, ea progreseaza, pot aparea complicatii periculoase vietii (pneumoscleroza, emfizema pulmonara s.a.). La masurile de profilaxie se refera calirea organismului, cultura fizica rationala. Urmeaza a ne pazi de supraracire, a respecta regimul muncii si odihnei.


Bronsitele (acute si cronice) sînt boli ale trunchiului bronhial sau cailor aerifere ale plamînilor aparute ca urmare a supraracirii, racelii, gripei s.a. În ultimele decenii se remarca cresterea considerabila a îmbolnavirii de bronsita acuta si în special cronica, fapt legat de poluarea atmosferei cu gaze daunatoare si cu particule de praf, deprinderea de a fuma tutun ceea ce este foarte periculos la vîrsta adolescentei si tineretei. Un fapt negativ este alergizarea si


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org