Referat - Cancerul

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
476
Etichete
cancerul
Descarcari
264
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cancerul






Dintre toate maladiile cunoscute in prezent, cancerul este cel care îi înspaimanta cel mai mult pe oameni. Însa, în multe cazuri, diagnosticarea timpurie si tratamentele din ce in ce mai eficiente pot duce la vindecarea completa.

Cancerul este rezultatul multiplicarii dezordonate si dezorganizate a celulelor. Putem intelege acest lucru, cercetand procesele ce au loc in celulele sanatoase. Corpul uman este alcatuit din numeroase tesuturi diferite – spre exemplu pielea, plamani, rinichii si ficatul – fiecare din ele fiind formate din milioane de celule. Acestea sunt dispuse intr-o maniera ordonata, fiecare tesut in parte avand propria sa structura celulara.

Diviziunea celulara

In toate tesuturile, celulele se pierd in mod constant din cauza uzurii generale si sunt inlocuite printr-un proces de diviziune celulara. In toate tesuturile normale, actiunea unei cellule este controlata, aceasta divizandu-se in doua si creand doua noi celule, identice cu cea originala. In cazul in care organismul prezinta rani, rata productiei de celule creste automat pana la vindecarea acestora, apoi revine incet la normal. Celulele canceroase inca se divid si cresc intr-un mod necontrolat si continua astfel pana la aplicarea tratamentului. Intre timp, numarul lor creste pana in momentul in care cancerul devine vizibil. Pe langa inmultirea extreme de rapida, celulele canceroase sunt incapabile sa se organizeze intr-un mod adecvat, iar masa de tesut care ia nastere nu are unui tesut normal.




Benign sau malign

Nu toate tumorile sunt canceroase. Desi celulele unei tumori se inmultesc intr-un mod necontrolat, tumorile pot fi beningne sau maligne. Cele beningne pot avea aproape aspectul unui tesut normal, atunci cand sunt privite la microscop. Acestea tind sa indeparteze tesuturile sanatoase, nu se inmultesc in interiorul lor.Tumorile beningne de marimi mai reduse sunt neglijate, cele mai mari


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org