Referat - Eutanasia

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
343
Etichete
eutanasia
Descarcari
210
Nota
0 / 10 - 0 voturi

OLANDA: EUTANASIE PENTRU COPIII SUB 12 ANI

"Recenta decizie a Olandei de a autoriza eutanasierea copiilor invarsta de mai putin de 12 ani constituie un nou atac violent asupra fundamentului coexistarii noastre civile", a declarat presedintele Federatiei Internationale a Asociatiilor Medicilor Catolici (intr-un comunicat din 2 septembrie. "Dorind oficial sa puna capat suferintelor intolerabile, decizia Olandei autorizeaza uciderea fiintelor umane fara consimtamantul lor", continua pr. Gian Luigi Gigli. In curand urmeaza sa se semneze un acord intre autoritatile juridice olandeze si clinica universitara din Groningen, acord ce autorizeaza "moartea dulce", chiar pentru copii, in caz ca sunt atinsi de maladii incurabile si victime ale unor mari suferinte. "Acest lucru intervine intr-o societate ca cea olandeza, unde, conform unor studii oficiale, eutanasierea adultilor este deja practicata, chiar pentru cazuri curabile precum depresia. Ea se realizeaza dupa sfatul medicului, prin proceduri ilegale dar tolerate, chiar asupra unor pacienti care nu-si dau acordul", precizeaza pr. Gigli.
Biserica afirma ca condamnarea la moarte este un gest de omucidere contra unei fiinte umane, indiferent ca este "fetus, embrion, copil, adult, batran, bolnav incurabil sau in agonie". Biserica concluzioneaza: "Nimeni nu poate sa ceara acest gest de omucidere pentru el insusi sau pentru altcineva aflat sub responsabilitatea sa, si nu poate nici sa accepte aceasta explicit sau implicit". Pentru Biserica, aceasta ar fi "o violare a legii divine" si "o crima contra vietii".


Olanda permite uciderea celor bolnavi
 
Prin majoritatea parlamentara, în Olanda a fost legalizata eutanasia. Aceasta tara a devenit astfel prima din lume, unde este permis acest lucru. Ce-i drept legea trebuie sa treaca prin senat, dar aici nu se prevede nici o dificultate. Pâna acum acest fenomen era privit printre degete: din 1998 în Olanda numai oficial au fost înregistrate 2565 sinucideri


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org