Referat - Sterilizarea

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
329
Etichete
sterilizarea
Descarcari
224
Nota
0 / 10 - 0 voturi

STERILIZAREA

Ce presupune sterilizarea?

Se poate vorbi despre sterilizare cand barbatul sau femeia sufera o interventie chirurgicala ce impiedica aparitia unei sarcini.Daca sunteti siguri ca nu va doriti copii,sau mai multi copii,sterilizarea este o alegere foarte buna.

Ligarea trompelor:
Sterilizarea chirurgicala voluntara (ligatura trompelor) in cazul femeii,presupune inchiderea acestora astfel incat ovulele sa nu mai poata ajunge in uter.Este o metoda chirurgicala de intrerupere a fertilitatii la cererea femeii prin ocluzia bilaterala a trompelor uterine.

EFICIENTA: Deosebit de eficienta,99-100%
ACTIUNE: Blocarea (legarea) trompelor uterine impiedicand contactul ovulului cu spermatozoizii.
PROTECTIE:Nu protejeaza impotriva ITS,nici impotriva HIV/SIDA.

METODA ESTE DEFINITIVA SI NECESITA O DECIZIE BINE GANDITA !!!

Vasectomia:
Este metoda de sterilizare in cazul barbatiilor prin care cele 2 canale de transport ale spermei sunt inchise.Aceste 2 metode de sterilizare nu afecteaza activitatea sexuala si nu prezinta efecte secundare.




Sterilizarea chirurgicala

Sterilizarea chirurgicala este o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere.

Sunt 2 tipuri de sterilizare chirurgicala:
sterilizarea chirurgicala feminina
sterilizarea chirurgicala masculina

Sterilizarea chirurgicala feminina este o metoda de contraceptie permanenta si reprezinta intreruperea definitiva a capacitatii de reproducere a femeii.Metodele chirurgicale cel mai frecvent folosite sunt: minilaparotomie si laparoscopie.
Principiul pe care se bazeaza sterilizarea chirurgicala feminina este intreruperea continuitatii trompelor uterine,impiedicand intalnirea dintre spermatozoizi si ovul.
Intreruperea continuitatii trompelor uterine se poate face prin mai multe metode:chirurgical,electric,mecanic si chimic.
Actiune: medicul chirurg face o


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org