Referat - Triazine

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
326
Etichete
triazine
Descarcari
304
Nota
0 / 10 - 0 voturi










REFERAT

TRIAZINE












Stoica Monica
Gr. 3407




TRIAZINE




Triazinele sunt o categorie de pesticide cu o scara larga de utilizare. Majoritatea se folosesc în agricultura în combaterea selectiva a plantelor daunatoare. Câteva dintre ele cu proprietati neselective sunt folosite în industrie.
O substanta aparte este ciromazina care se foloseste în combaterea insectelor.
Ca ierbicide triazinele e pot folosi ca atare sau în combinatie cu alte substante active ierbicide pentru a le mari spectrul de actiune.
Triazinele actioneaza asupra plantelor prin blocarea transportului de electroni în procesul de fotosinteza. Plantele tolerante sunt capabile sa metabolizeze substantele active.
Triazinele sunt unele din substantele îndelung folosite, cercetari asupra actiunii lor asupra plantelor facându-se înca din 1950.
Ierbicidele din aceta familie includ: atrazina, hexazinona, prometrin, simazina, cimazina, amitrol etc.

ATRAZINA CIMAZINA

Atrazine de exemplu se foloseste in culturi precum porumb, sorg, iarba de sudan, trestie de zahar si în paduri.
Atrazina este frecvent folosita în culturile de porumb si se estimeaza a fi cel mai utilizat pesticid din SUA spre sfârsitul anilor 1990.
Majoritatea sunt substante insolubile în apa si putin solubile în solventi organici. Se gasesc sub forma de solutii (unele în solventi organici), suspensii sau pulberi dispersabile si pot fi combinate cu alte ierbicide (fenoxiacetati, clorat de sodiu) sau fungicide.


DATE EXPERIMENTALE

Amitrolul actioneaza asupra glandei tiroide plin blocarea aportului de iod si inhibarea activitatii peroxidazei. Fiind astfel redusa cantitatea de hormoni tiroidieni din sânge rezulta o stimulare suplimentara a hipotalamusului mediata de catre TSH a tir


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org