Referat - Abba

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
465
Etichete
abba
Descarcari
351
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Abba

Cel mai celebru grup suedez al tuturor timpurilor, Abba s-a bucurat de o mare popularitate in anii '70si inceputul anilor '80!

Cum a inceput totul?
Bjorn Ulvaeus si Benny Anderson s-au intalnit la o petrecere in anul 1968 si s-au hotarat sa cante impreuna sub intitulatura de "Bjorn&Benny"!
Destinul le-a scos in cale pe cele doua femei care mai tarziu aveau sa le devina sotii:Aghneta Falkstog si Anni-Frid Lingvstad!
Cei 4 au inceput sa cante la inceputul anilor '70 in spectacole de cabaret si participa in anul 1973 la preselectia suedeza pentru Eurovision si ocupa doar locul al 3-lea cu melodia "Ring Ring",sub denumirea de Festfolk.Publicul protesteaza pentru ca voturile nu le apartin si in anul viitor 1974 cei 4 se prezinta sub o noua imagine, cu un nou nume ,mai usor de retinut,format din initialele celor 4 nume:Abba si isi castiga dreptul de a participa la concursul de Eurovision care s-a desfasurat la Brighton in Anglia.
La 6 aprilie 1974 Abba castiga Eurovision-ul si cucereste Europa cu melodia "Waterloo"!Dar consacrarea definitiva avea sa vina abia dupa 18 luni cu melodia"S.O.S."in care Bjorn si Benny gasisera linia melodica proprie doar lor! Nu oricum,ci printr-o munca titanica 6-8 ore in studio la pian si cu chitara in mana!
Dupa S.O.S. urmeaza Fernanado,Mamma mia si in sfarsit "Dancing Queen"!
Trupa incepuse sa se transforme intr-o Abba-manie periculoasa cand in 1976 la un concert la londra sunt 3,5 milioane cereri de bilete la 11000 locuri disponibile!In Australia trupa s-a bucurat de o extrema popularitate,primul turneu pe acest continent a scapat practic de sub control:mamele se aruncau cu copiii in brate in fata coloanei de masini pentru a-si vedea favoriti.Tot in Australia o emisiune cu Abba depaseste cu mult nivelul de audienta al celui mai mediatizat eveniment al anului!
Celebritatea trupei il face pe Lasse Hallström sa faca un film numit :"Abba -The movie" in anul 1977 , cu actiunea turneului auastralian!
Abba devine incet incet un concern p


  • Referate asemanatoare

    • ABBA

      Abba Cel mai celebru grup suedez al tuturor timpurilor, Abba s-a bucurat de o mare popularitate in a ...VEZI REFERAT

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org