Referat - Tensiunea si sanatatea cuplului

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
355
Etichete
tensiunea, sanatatea, cuplului
Descarcari
266
Nota
0 / 10 - 0 voturi

TENSIUNEA SI SANATATEA CUPLULUI


În ciuda progresului sau intelectual, omul nu a învatat prea multe în ceea ce priveste convietuirea în armonie cu natura ori cu semenii. El înca nu stie cum sa înlature confuziile din jurul sau, produse de propria sa vanitate si în general cele ce apasa întreaga omenire.
Oamenii ca dovada a evolutiei lor, ar trebui sa devina mai atenti si mai plini de întelegere fata de cei din jur si implicit ar trebui sa-si gaseasca timpul necesar unei autoanalize. Astfel oamenii devin niste automate în lupta pentru existenta, fapt cu puternice implicatii psihologice în viata sociala si îndeosebi în viata de cuplu, în familie.
Dupa cum bine stim, familia reprezinta primul mediu organizat în care este angajat individul si, ea are cea mai îndelungata influenta asupra devenirii omului. Aceasta institutie se bazeaza pe alegerea reciproca a partenerilor de viata. Are originea în casatorie si constituie unul din cele mai complexe micro-sisteme sociale.
Casatoria este o problema personala si individuala a fiecaruia si care poate fi corect rezolvata numai de cei care sunt personal implicati. Trebuie sa remarc faptul ca, un sfatuitor din afara asupra acestor probleme nu este indicat si arareori util.
Necunoscându-se pe sine, nu este de mirare ca, atâtea vieti nu reusesc ori sunt întristate de necazuri ale spiritului si ale corpului sau torturate de descurajare, îndoiala, disperare.
Nu este de mirare ca omul în dorinta lui oarba si pasionata de libertate si satisfactii rebele si violente, sa se revolte deseori cu violenta si sa încerce adesea a-si calma chinul launtric aruncându-se cu capul aplecat într-o viata de activitati febrile, de agitatie constanta, de emotii violente si inutile si de aventuri îndraznete.
O institutie (casatoria, familia) ce se vrea constructiva are astfel, de suferit caci fiece individ ce adera la aceasta forma de comunicare - familie, aduce cu sine un bogat bagaj de obiceiuri, ritualuri, cutume, transferându-le partenerului, marcân


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org