Referat - Timpul de reactie

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
463
Etichete
timpul, reactie
Descarcari
254
Nota
0 / 10 - 0 voturi

TIMPUL DE REACTIE

Psihologie experimentala

RAPORT
DE
CERCETARE



REZUMAT:

Acest proiect este dedicat sa elaboreze sub forma de studiu experimental viteza timpului de reactie la un stimul si dependenta acesteia ( a vitezei de reactie ) de formarea unui reflex conditionat.

INTRODUCERE:

S-a observat de-a lungul a mai multor experimente ca viteza de reactie a unui individ la diferiti stimuli, de orice natura ( auditiva, vizuala, tactilo-chinestezica, ori olfactiva ) este mai mare cu cat subiectul devine din ce in ce mai familiar cu stimulul respectiv, creand astfel o dependenta vitezei de reactie fata de obisnuinta cu stimulul, adica o dependenta de formarea unui reflex condititonat.

Rezultatele obtinute pana in prezent afirma faptul ca ele se datoreaza atat sistemului perceptiv cat si asocierilor realizate la nivel neuronal, care devin, pe masura ce subiectul ia contact in repetate randuri cu acelasi tip de stimul, reflexe.

S-a observat in timpul experimentelor, ca subiectii, fiind supusi unor categorii de stimuli pentru prima oara, reactioneaza ca timp si viteza mai incet decat atunci cand deja au luat cunostiinta cu o anumita categorie de stimuli. Acest procedeu fiind repetat, rezultatele au fost cresterea vitezei de reactie pana la formarea unui reflex conditionat.

IPOTEZA:

Experimentul 1. Viteza de reactie este dependenta de formarea unui reflex conditionat. Aici se va apela la un grup experimental

Experimentul 2. Viteza de reactie este intamplatoare. Aici se va apela la un gup de control.




Descrierea desfasurari propriu zize a experimentului

Subiectilor li se va cere sa apese pe un buton atunci cand acesta se aprinde. Masurarea timpului se va face cu cronoscopul.
Vom alege un grup experimental si un grup de control. Pentru grupul de control butonul se va aprinde la intervale de timp neregulate. Ei vor trebui sa apese pe buton atunci cand aceste se aprinde. Butonul va sta aprins timp de 4 secunde. Timpul de reactie va fi consemnat.
Pentru


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org