Referat - Autoritate si Conciliaritate

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
354
Etichete
autoritate, conciliaritate
Descarcari
308
Nota
0 / 10 - 0 voturi



FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXA












Autoritate si Conciliaritate
in practica actuala a Bisericii.













Student:

Anul:
Grupa:





Autoritate si Conciliaritate
in practica actuala a Bisericii




Autoritatea si conciliaritatea sunt doua notiuni si realitati ecleziologice, vechi si actuale legate de constitutia si viata Bisericii. Legatura si complementaritatea acestora, in eclesiologia otrodoxa isi au sorgintea in insusi momentul intemeierii Bisericii de Mantuitorul Iisus Hristos si a intrarii acesteia in istorie ca comuniune si comunitate teandrica a oamenilor cu Dumnezeu, la Cincizecime. Si mai pe scurt, autoritatea si conciliaritatea in practia Bisericii sunt legate direct de prezenta si lucrarea lui Hristos si a Duhului Sfant in Biserica, de impletirea vietii Sfintei Treimi cu viata Bisericii insesi, in calitatea ei de Trup al lui Hristos si plenitudine de viata a Duhului Sfant “Care este trupul Lui, implinirea celui ce plineste toate intru toti” (Efeseni 1, 23).
De aceea, insasi notiunea de Biserica ne ofera pista ed abordare a acestor notiuni si realitati eclesiologice. Dar desigur nu expunem aici intreaga invatatura despre Biserica, ci vom scoate in relief din notiunea de Biserica numai ceea ce are legatura cu autoritatea ei.
Unitatea si comuniunea intre Hristos si Biserica. Biserica este trupul lui Hristos, cum spune Sfantul Apostol Pavel in epistola sa catre Efeseni si anume Trupul lui Hristos cel cu multe madulare “Caci precum trupul unul este, si are madulare multe, iar toate madularele trupului multe fiind, sunt un trup asa si Hristos. Pentru ca intr-un Duh ne-am botezat noi toti, ca sa fim un singur trup, fie Iudei, fie Elini, fie robi, fie liberi, si toti la un Duh ne-am adapat. Caci si trupul nu este un madular, ci multe” (I Corinteni 12, 12-14), si noi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org