Referat - Budistii

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
415
Etichete
budistii
Descarcari
244
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Hindusii, adeptii New Age, budistii, musulmanii si crestinii
Se inchina aceluiasi Dumnezeu?

Noi toti vrem sa trecem prin viata cu succes, cu sentimentul ca am facut totul bine. Iar daca exista oameni care cred ca au gasit o cale spre a avea o astfel de viata, plina de satisfactii, atunci merita sa aflam despre ce este vorba. Ce se poate spune despre cele mai cunoscute religii ale lumii?
Oare exista ceva în ele care ar putea oferi vietii noastre stabilitate si valoare? În cele ce urmeaza avem ocvazia de a trece în revista cele mai cunoscute sisteme de credinta ale lumii: hinduismul, miscarea New Age, budismul, islamul si crestinismul.
BUDISMUL
Budistii nu se închina nici unui Dumnezeu. În general, oamenii cred ca budistii se închina lui Budha. Acesta însa nu a afirmat niciodata ca are o natura divina, iar budistii resping notiunea de putere supranaturala. Universul opereaza în conformitate cu legile naturale. Viata este vazuta ca o serie de experiente dureroase, experienta nasterii, a bolii, a mortii, acestora adaugandu-se nesfârsite perioade de tristete si disperare. Majoritatea budistilor cred ca o persoana trece prin mii de reîncarnari, fiecare aducând cu ea durere. Chiar dorinta de fericire provoaca reîncarnarea unei persoane. De aceea, scopul unui budist este sa-si purifice inima si sa dea la o parte oricedorinta. Pentru a face asta, budistii trebuie sa respecte o lista de principii religioase si sa practice meditatia profunda. Meditatia budista nu este acelasi lucru cu rugaciunea,sau concentrrea atentiei asupra lui Dumnezeu, ci seet mai mult o autodisciplina. Prin meditatie intensa o persoana poate atinge Nirvana, o stare de renuntare totala la orice dorinta. Beneficiul acestei religii este, ca si în cazul altora, stabilirea unor principii de disciplina, a unor valori si directii în viata pentru persoana care doreste sa si le însusesca. Printre îndatoririle religioase ale unui budist se numara: sa nu ucida nici o creatura, sa renunte la orice placer


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org