Referat - Ce este islamul

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
362
Etichete
este, islamul
Descarcari
258
Nota
0 / 10 - 0 voturi




CE ESTE ISLAMUL?

Islamul este un cuvânt arab si înseamna a se supune, a asculta, a fi docil. Din cauza ca se bazeaza pe o deplina supunere fata de Allah i se spune islam.
Oricine poate constata ca universul în care vietuim se întemeiaza pe o rânduiala, pe o ordine. Exista niste legi si interactiuni între toate unitatile care alcatuiesc acest univers. Totul este dispus pe un plan urias, care are o organizare perfecta si grandioasa. Soarele, Luna stelele si toate celelalte corpuri ceresti sunt dispuse în univers, într-un sistem extraordinar de bine pus la punct. Ele actioneaza conform unor legi imuabile si evolueaza în niste coordonate fara sa cunoasca nici cea mai mica deviere de la cursul lor. Pamântul se roteste în jurul axei sale si în evolutia sa în jurul Soarelui urmeaza, cu cea mai mare strictete, drumul prestabilit. Tot asa, tot ce exista pe lume, începând cu minusculii electroni care sunt într-o miscare permanenta, pâna la uriasele galaxii, pururea actioneaza conform unor legi ale lor. Materia, energia si viata, în totalitatea ei, îsi urmeaza propriile lor legi si evolueaza, se transforma, traiesc si mor tot sub înrâurirea acestor legi. Pe scurt, universul nostru este o lume care se mentine, supunându-se unor legi prestabilite si fiecare component depinde de aceste legi.
Aceasta lege puternica si atotcuprinzatoare, care guverneaza asupra a tot ce intra în alcatuirea acestui univers, începând cu cele mai fine particule si terminând cu uriasele galaxii, este legea lui Allah, creatorul si suveranul acestui univers. Toate fiintele se supun legii lui Allah si de aceea toata lumea este legata de religia islamica. Pentru ca islamul nu semnifica altceva decât supunerea întregului univers vointei lui Allah. În aceasta acceptiune a sensului cuvântului islam, si Soarele, si Luna, si toate celelalte corpuri ceresti sunt “musulmani”. Aceeasi situatie este valabila pentru aer, apa, temperatura, pietre, copaci si animale.
Pentru ca tot ce exista în lume se supune vo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org