Referat - Meteora

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
369
Etichete
meteora
Descarcari
322
Nota
0 / 10 - 0 voturi

 descoperirea Meteorei
 manastirea Marea Meteora
 manastirea Sfantului Varlaam
 manastirea Sfanta Treime
 manastirea Sfantul Stefan
 manastirea Sfantul Nicolae
 manastirea Rousanou








Meteora



Un loc ideal pentru exercitii spirituale si meditatii, afli doar daca mergi in insorita Grecie .Lasand in urma ta pitorescul sat Kastraki, inaintezi pe un drum in panta pentru a ajunge sus in varfurile stancilor, unde se afla manastirile. Drumul seamana cu un sarpe urias ce se taraste printre ape, se catara sus pe dealurile cultivate, se invarteste in jurul stancilor prapastioase galben-verzui si ajunge la Meteora.Urcand pe jos sau cu masina simti dealurile frumos mirositoare in toate anotimpurile anului. In jurul tau totul este calm si bland, vantul usor insotindu-ti gandurile.
In dreapta si stanga apar stanci inalte, salbatice.Din putinele despicaturi ale acestor stanci multicolore se proiecteaza scari vechi de lemn aproape distruse care certifica existenta ascetilor in vremuri mai vechi.
Traseul de la Kalambaka pana la manastiri este fermecator .Dupa un parcurs incantator ajungi la METEORA, unul din cele mai frumoase locuri de pe pamant, iar ca fenomen natural unicul din lume.
Meteora nu este decat un grup de roci incoronate cu manastiri, locuri de retragere si reculegere, in timp ce multimea de pesteri a fost transformata in chilii pentru pustnicii ortodocsi incepand cu secolul XI.
Meteora apare instantaneu in fata ochilor precum o padure de stanci, producand o stare de emotie si teama. Aceasta formatiune are o vechime de aproximativ 60.000 ani.
In timpul peri


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org