Referat - Pilda Neghinei

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 15 ani
Afisari
3045
Etichete
pilda, neghinei
Descarcari
814
Nota
9 / 10 - 1 vot

Pilda Neghinei
Dumnezeu, dupa ce a creat lumea, a vazut ca este foarte buna. El a creat lumea perfect. Dumnezeu nu este autorul raului. Raul este alegerea gresita a diavolului, care a dorit sa se impotriveasca lui Dumnezeu. El l-a invatat si pe om sa se impotriveasca lui Dumnezeu. El I-a creat pe oameni buni, insa acestia, invatati de diavol, au inceput sa faca fapte rele.
Mantuitorul ne cheama sa facem fapte bune si sa intram in Imparatia Sa.
Un om a semanat samanta buna in tarina lui. In timp ce oamenii dormeau, un vrajmas a venit si a semanat neghina intre grau. Dupa ce au rasarit firele de grau, a rasarit si neghina. Robii stapanului casei au venit si L-au intrebat de unde vine neghina.
Acesta le-a raspuns ca un vrajmas a facut lucrul acela. Atunci, robii L-au intrebat daca vrea sa se duca si sa o smulga. Stapanul le-a spus sa nu se duca deoarece atunci cand vor smulge neghina s-ar putea sa smulga si graul. Le-a spus sa astepte pana ce va veni vremea secerisului si atunci, sa smulga mai intai neghina, s-o lege in snopi si apoi s-o arda ,urmand ca dupa aceea sa ia graul si sa-l puna in granar.
Semnificatiile pildei
Stapanul il reprezinta pe Mantuitorul.
Samanta cea buna sunt “fii imparatiei”.
Neghina sunt cei care fac fapte rele si care devin astfel “fii celui rau”.
Tarina, campul este lumea.
Dusmanul este diavolul.
Secerisul este sfarsitul lumii si infricosatoarea judecata.
Datori suntem sa ne pregatim tarina sufletului, ca nu cumva sa vina vrajmasul sa semene neghina si sa ne puna in pericol Mantuirea.
Trebuie sa mergem la slujbele Bisericii ca sa auzim cuvantul Lui Dumnezeu, iar apoi sa punem in aplicare cele auzite acolo, facand fapte bune si ferindu-ne de rau.
WEB MASTER:
Coserea Andrei
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org