Referat - Sfantul Ierarh Nicolae

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
402
Etichete
sfantul, ierarh, nicolae
Descarcari
335
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Sfantul Ierarh Nicolae


Sfantul Ierarh Nicolae a trait pe vremea tiranilor imparati Diocletian si Maximilian (284-305) si a stralucit mai inainte in viata pustniceasca si, pentru nespusa lui bunatate, a fost facut arhiereu. Si, fiind cu frica lui Dumnezeu , cinstind crestinatatea si propovaduind cu indrazneala si cu glas slobod dreapta credinta, a fost prins de mai marii cetatii Lichiei si dandu-l la osanda si la cazne l-au inchis in temnita cu alti crestini. Si de vreme ce marele si bine credinciosul Constantin, din voia lui Dumnezeu, s-a facut imparat al romanilor, cei ce erau inchisi au fost sloboziti, si astfel, a fost eliberat si Nicolae.
Si, mergand la Mira, n-a trecut multa vreme si s-a strans de catre marele Constantin, intaiul Sinod de la Niceea, la care a luat parte si minunatul Nicolae. Si I s-a dat lui harul savarsirii minunilor. A scos din temnita trei oameni napastuiti, care chemasera pe Sfant caci erau inchisi pe nedrept. Nicolae s-a aratat in vis lui Constantin si lui Avlavie. Pe acesta l-a mustrat pentru para nedreapta pe care o face inaintea imparatului., iar imparatului I-a aratat adevarul. Si asa I-a izbavit din primejdia taierii. Si multe alte minuni facand, pastorea dumnzeieste pe binecredinciosul sau popor. Deci, venind la adanci batraneti, s-a mutat langa Domnul, neuitand insa de turma sa, dandu-le napastuitilor indestulare si vindecare de boli. Din 9 mai 1087 moastele sfantului se afla la Bari, in sudul Italiei, luate din Mira ca sa nu cada prada musulmanilor.
Izbavirea de la inec a unui dreptcredincios
Un om din Constantinopol, cu frica de Dumnezeu si credincios in Hristos, vrand sa faca o calatorie in alta tara, s-a dus la biserica Sfantului si si-a facut rugaciunea,intrand apoi in corabie. Pe la ora noua seara, pornindu-se alt vant, corabierii intindeau panzele. Tocmai atunci, acest om s-a dus dupa apa, dar s-a impidicat si a cazut in mare. Din cauza vantului, corabierii nu l-au


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org