Referat - Stiinta si Religia - forme de interpretare ale adevarului

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
484
Etichete
stiinta, religia, forme, interpretare, ale, adevarului
Descarcari
351
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Stiinta si Religia - forme de interpretare ale adevarului

Ca si celelalte civilizatii extrasolare la pamanteni au evoluat cele doua elemente de natura rationala, care pot sa explice motivele existentei noastre si care pot gasi un scop vetii. De-a lungul timpului cele doua elemente vitale existentei au fost in conflict datorita ipotezelor si conceptiilor diferite pe care le promovau. Cele mai importante ipoteze par a fi cele referitoare la aparitia vietii pe Terra, originea universului si a planetei noastre. Insa oamenii trebuie sa accepte religia ca o forma de comunicare cu puterea suprema, si nu numai, iar stiinta ca o forma de cunoastere a adevarului dedus teoretic si experimental.
Cunoasterea oferita de religie este directa, religia ne da informatii direct de la Creator. Multi gasesc contradictii intre argumentele oferite de religie si cele oferite de stiinta.
Sa comentam de exemplu istoria cu crearea Universului.
Actualmente stiinta contemporana nu poate sa explice sigur si cu exactitate originea Universului fizic. Trebuie sa acceptam mai intai existenta unui univers spiritual, nefizic necunoscut direct noua. In aceasta situatie putem explica aparitia Big Bang-ului ca o necesitate de natura divina, cunoscuta si acceptata de religia crestina. Deci cu peste 15 miliarde de ani in urma singurul punct fizic di universul spiritual era Big-Bang-ul.
Acestui punct initial ii era destinat sa evolueze, adica ceea ce numim noi explozia lui. Se afirma ca cultul ortodox crestin si in general crestinatatea nu accepta existenta Big-Bang–ului deoarece in Biblie nu se pomeneste de asa ceva.
Remarcam faptul ca Biblia priveste din alt punct de vedere lucrurile, prima carte din Biblie a fost scrisa de Moise. Un om care a trait cu mii de ani in urma, deci nu era atat de evoluat psihic, nu avea cunostintele noastre de astazi, nu gandea ca noi contemporanii si avea probabil capacitate de intelegere primitiva. El a scris doar ce ia spus Dumnezeu in mod direct, totul a reflectat in mint


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org