Referat - Alcoolul - teatru

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
312
Etichete
alcoolul, teatru
Descarcari
183
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Alcoolul - teatru


Greierul (secretar) –
Judecatorul-
Alcoolul-
Martor1-
Martor2-
Martor3-
Acuzarea-
Apararea-
Procuror-


Greierul- incepe sedinta, intra judecatorul, procurorul, asesorii. Asistenta se ridica in picioare.
Greierul- onorata instanta, toti martorii sunt prezenti. Procedura completa. Procesul intentat impotriva “ALCOOLULUI” se poate judeca.
Judecatorul- Sa dam citire actului de acuzare.
Procurorul- “Alcoolul” a fost trimis in judecata pentru relele pe care le-a pricinuit si le pricinuieste inca oamenilor, medical si moral, devenind, realmente, un pericol social la toate varstele. Provoaca boli grave, de cele mai multe ori incurabile. La…..volan provoaca zilnic victime in randul copiilor, tinerilor, adultilor si batranilor. La originea multor scandaluri, violuri, omucideri, spargeri si furturi din avutul public si privat se afla “ALCOOLUL”. Este un factor de degradare morala, familiala si sociala. Acestea sunt, in linii mari, motivele pentru care a fost trimis in judecata.
Judecatorul- Recunosti acuzatiile ce ti se aduc si pentru care te afli in proces?
Alcoolul- Da, recunosc.
Judecatorul- Ai totusi vreo obiectie la actul de acuzare?
Alcoolul- Am, desigur si instanta trebuie sa tina cont de ele. Indiferent in ce categorie de bauturi ma aflu, nu pricinuiesc daune oamenilor cumpatati, care stiu sa se stapaneasca sis a se opreasca. Nu sunt agresiv, cum se spune, agresivi devin cei ce ma consuma in cantitati in cantitati mari . Eu sunt tare doar in fata oamenilor slabi. Numai pe acestia ii bag pe…..sub mese sau ii opresc cu masina in….pom. Adesea mi se spune ca sunt un salbatic. Eu, salbatic? Salbatici sunt cei care nu stiu sa bea. Mai mult, in cantitati mici, sunt un factor favorizant pentru sanatate, inviorez oamenii, le dau mai multa voie buna, incheg prietenii, stimulez pe creatorii de arta, nu lipsesc de pe mesele gospodarilor, de la ceremonii si protocoale. Atunci, cum pot fi un ag


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org