Referat - Alma Mater

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
398
Etichete
alma, mater
Descarcari
311
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Alma Mater



Amintirile fierbinti îmi sterg cugetul.. Ramîn o molecula a trecutului si încerc sa patrund tainele visarii.Ma prefac înntr-o libelula si zbor uimita prin clipele frumoase pe care le-am strecurat în sufletul meu.Ma vad un pui golas pasind pe prima treapta a cunoasterii .Spiritul nostru e înzestrat cu darul de a întelege si de a trai emotii în fiece moment din viata.
Toate aceste picaturi ale trairii se contin în miraculoasa expresie „ Alma Mater”.Fara ea totul se destrama, inima se opreste si se învaluie de o ceata a necunoasterii. Ea ma face sa cuprind ce-mi da natura sacra si ce pot sa iau de la ea. Dragostea de idealitate acopera ura si o preface în armonie sufleteasca, într-un nor al realitatii definite de puterea Dumnezeiasca.Cînd adie a toamna sufletu-mi vibreaza în asteptare si-si echlibreaza visurile de vara, lasîndu-le pentru o noua recreiere.
„Alma Mater” e o flacara ce se aprinde din voia noastra si a celor care doresc sa-i afle enigmele.E un cuib de emotii si stari, de visuri si realitati, de cîntec si tacere...E o forta divina ce încearca sa ne înalte fruntile spre cer, spre albastrul imens limpezit de slovele îngerilor.Ea ne cheama spre dezvoltare intelectuala si sa admiram extraordinara aroma a raiului.
Tot ce-i legat de ea e sfînt si pur.Ea ne hraneste spiritual si ne adapa cu roua atractiei sufletesti.Da sens existentei noastre ...Noi suntem semintele poporului român si ne maturizam împreuna cu ea, mama noastra intelectuala. Ea e unicul drum ce ne duce spre puritate morala.Studiind si cunoscînd mai multe dezvoltam în noi o ratiune. Ratiunea misca soarele si stelele de pe cer. Ea învinge imposibilul si defineste viitorul.
Dar scoala, ce e scoala pentru noi? Multi o considera ceva simplu, o apa tulbure si lipsita de viata .Scoala e „ Amarantul” vietii noastre si razele ei nu dispar niciodata, iar petalele sunt racorite de parfumul tineretii, caci noi ne petrecem cea mai frumoasa vîrsta în sînul ca


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org