Referat - Animale Bolnave

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
398
Etichete
animale, bolnave
Descarcari
327
Nota
0 / 10 - 0 voturi









Personajul principal al romanului, Paul, este un tânar care cauta de lucru. El se afla în gara unui orasel de provincie si asteapta sosirea decovilului, cu care calatoreste pâna în Nadrag. Pe drum, remarca o femeie, o vaduva foarte frumoasa ce locuieste în Nadrag. Odata ajuns în oras, Paul îsi cauta de lucru la fabrica de sobe, unde veneau muncitorii din întreaga provincie si unde îi întâlneste pe Krinitzki, un urias care citea o pilda din Biblie, pe un altul ce parea învatacelul uriasului si doi tineri.
Înainte de a se instala în baraca si de a plati pentru sedere, tânarul Paul se îndrepta spre dispensar sa-si faca analizele pentru angajare. În drum spre dispensar, afla ca într-unul dintre atelierele fabricii a avut loc o crima. Cineva s+a strecurat pe usa din spate a atelierului si l-a lovit pe muncitorul Simonca cu un ciocan, lasându-l în coma. Imediat s-a facut o ancheta, la care au participat locotenentul Condrea, procurorul Remus Alexandrescu, plutonierul Mateias si Vostinaru, iar politistii considera ca nu sunt suficiente probe pentru a se descoperi criminalul. Totusi, Mateias si Condrea îl interogheaza pe Leca, un alt muncitor si îl aresteaza.
Paul, odata întors la baraca muncitorilor, singurul adapost, îl cunoaste pe Dan Dabici, un adolescent, care venea în fiecare seara sa joace carti. Dan era fiul vitreg a vaduvei din decovil, Irina Dabici. Paul afla de la muncitori ca Leca intrase în conflict cu Simonca pentru o bucata de pamânt si de aceea era el cel banuit si închis. Dupa sase zile, Leca era înca arestat din ordinul procurorului, desi nu erau probe incriminatorii. Au mai fost anchetati si Titus, un student exmatriculat, si Krinitzki.
Dupa aproape o saptamâna, se petrece cea de-a doua crima. A carei victima este Dan Dabici, gasit sugrumat în bucataria propriei


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org