Referat - Baraba tradeaza

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
326
Etichete
baraba, tradeaza
Descarcari
201
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Baraba tradeaza


Plecad de la definitia tradarii (a insela în mod voit si perfid increderea cuiva, savarsind acte care ii sunt potrivnice, pactizand cu dusmanul, a fi neloial fata de cineva sau ceva) in aceasta lucrare doresc sa prezint un caz particular de tradare, tradarea personajului biblic Baraba aratand motivele tradarii, felul tradarii si consecintele acesteia.
Prezentarea urmatoare are ca baza celebrul roman Baraba al lui Par Lagerkvist.
Baraba este talharul condamnat la moarte care, la cererea iudeilor, a fost eliberat de Pasti in locul lui Iisus Hristos. Condus de o pornire irepresibila, Baraba se duce sa asiste la rastignirea lui Iisus.Imaginea Celui care a murit in locul sau nu il mai paraseste niciodata. Din acest moment el incearca sa inteleaga mesajul Hristic “Sa va iubiti unii pe altii…” cauta sa se aproprie de cei fideli Mantuitorului, dar este respins de fiecare data cand isi destainuie identitatea.
Dupa aceste incercari redevine talhar si se intoarce din nou la prietenii sai din banda. Insa acestia simt ca Baraba nu mai e acelasi,ca s-a schimbat de cand a fost eliberat. Baraba este chinuit de o neliniste pe care nu o poate impartasi nimanui si de care nu se poate elibera.
In cele din urma este prins si dus la ocna ca sclav, unde este legat de un sclav armean, pe nume Sahak, care crede cu ardoare in Iisus Hristos cel rastignit si care vede ca semn divin faptul ca este inlantuit de acela in locul caruia a murit Iisus.
In timp intre acestia incepe sa se lege o legatura stransa, incep sa vorbeasca, insa numai dupa mult timp de convietuire isi impartasisera secretele. Secretul lui Sahak era acela ca pe spatele tablitei sale de sclav era inscriptionat numele Mantuitorului, al Fiului lui Dumnezeu, care a fost inscriptionat de un sclav grec crestin care-l increstinase. Secretul lui Baraba era acela ca a asistat la rastignirea Mantuitorului si la Invierea Lui. Dupa aceasta destainuire reciproca, Baraba il r


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org