Referat - De veghe in lanul de secara - analiza

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
959
Etichete
veghe, lanul, secara, analiza
Descarcari
276
Nota
0 / 10 - 0 voturi

De veghe in lanul de secara - analiza
de J. D. Salinger
( Rezumat )

Personajul principal este un adolescent , pe nume Holden Caulfield ce provine dintr-o familie bogata , cu doi frati si o sora : unul mai mare pe nume D.B. , scriitor la Hollywood , unul mai mic , Allie , care a murit de leucemie cu câtva timp în urma si o sora în clasa a 4-a pe nume Phoebe. Acesta povesteste de ultimele lui zile petrecute la scoala Pencey deoarece era corigent la trei obiecte din patru si acum înainte de vacanta de Craciun urma sa fie exmatriculat , nefiind pentru prima oara deoarece el a mai fost exmatriculat de la Whooton si Elkton Hills.
Povestea începe într-o sâmbata , cu patru zile înainte de plecarea acasa , la New York , pe când statea cocotat în vârful unui deal si urmarea un meci de fotbal la care trebuia sa se duca , dar nu s-a dus. Unul din motivele pentru care nu se dusese era ca trebuia sa-si ia ramas bun de la Domnul Spencer , profesorul lui de istorie , înainte de plecarea acasa . Dupa o discutie moralizatoare despre teza sa la istorie si despre faptul ca l-a lasat corigent , Holden se întoarce la Pencey ,în camera sa, unde vorbeste cu vecinul lui de camera pe nume Ackley si cu colegul sau de camera , Stradlater , de la care manânca si bataie în urma unei discutii despre o prietena de-a sa pe nume Jane Gallagher cu care acesta iesise în oras si de care Holden era îndragostit . Dupa acest incident hotaraste sa plece la New York unde sa petreaca câteva zile ca apoi sa se duca acasa si sa primeasca morala de la parinti pentru faptul ca a fost din nou exmatriculat . Acestia aveau sa afle despre Holden abia miercuri când aveau sa primeasca o scrisoare de la director .
Dupa ce ajunge la New York se cazeaza la un hotel amarât unde cunoaste trei fete pe seama carora se distreza aproape toata noaptea deoarece erau “proaste si urâte”.Apoi pleaca pentru a-si petrece sear


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org