Referat - Eufemismul

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
334
Etichete
eufemismul
Descarcari
214
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Eufemismul
Este conceptul operational care implica folosirea unei expresii sau al unui cuvânt elegant pentru a desemna o realitate negativa.

Literatura populara
Folclorul literar
Etimologie
Termenul folclor este un compus de origine englezeasca provenind din folk + lore – popor + întelepciune. Termenul a fost introdus în anul 1846 de catre reverendul englez William Thomson.
Definitie
Folclorul reprezinta totalitatea creatiilor populare ale unei natii indiferent de domeniu, literatura, muzica, arta picturala, coregrafie etc.
Literatura populara reprezinta asadar o componenta importanta a folclorului incluzându-se asadar în aceasta.
Trasaturi ale literaturii populare
Caracterul oral – este o trasatura esentiala a creatiei literare folclorice dar nu este specifica numai acestora deoarece toate operele foarte vechi s-au transmis pe cale orala. Oralitatea presupune asadar un anume modul de transmitere ci si cel de elaborare respectiv receptare deoarece opera folclorica are de obicei finalitate practica.
Caracterul colectiv – deriva evident din cel oral si este specific creatiei populare deoarece aceasta se elaboreaza colectiv se recepteaza în colectivitate si mai ales exprima o mentalitate colectiva, generala, oamenii din popor ne fiind interesati de cazuri particulare.
Caracterul anonim – deriva din cel oral si colectiv, identitatea autorului initial pierzându-se, receptorul popular este interesat în primul rând de creatie si nu de creator.
Caracterul sincretic:
Sincretismul – simultaneitatea mai multor forme de arta în generarea si desfasurarea unei creatii.
Opera populara nu poate face disocierea între mai multe forme de arta, astfel balada nu va fi întotdeauna însotita de muzica, o doina de miscare scenica, un basm de mimica si scenica.
Genuri si specii ale literaturii folclorice
La fel ca si literatura culta, literatura folclorica cuprinde toate cele trei genuri literare: liricul, epicul si dramaticul.
Genul liric se împarte în trei categorii
Lirica diurna – cup


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org