Referat - Povestea unui cuvant

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
438
Etichete
povestea, unui, cuvant
Descarcari
318
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Intr-un ghiozdan de pe o banca, pe o pagina din cartea de romana, traieste o familie de litere. Copilul litera, pe nume P se pregateste pentru prima lui zi de scoala. El vrea sa fie o literuta foarte silitoare, pentru ca atunci cand va creste sa devina directorul unui dictionar. Dar pana atunci mai e mult. Trebuie sa termine generala, apoi liceul, Facultatea de Litera de Tipar, sa se angajeze la Dictionar si in final sa ajunga director. Insa pentru inceput trebuie sa ajunga la scoala, sa-si cunoasca colegii si profesorii, dar...
- Uite cum zboara timpul! Am si ajuns!
Dincolo de gardul inalt format din paranteze drepte, este o multime de literute galagioase si coplesite de maretia scolii ca si P.
Suna clopotelul. Repede, P se duce in clasa unde face cunostinta cu cativa colegi. Deodata, in sala intra o litera mare, inalta:
- Buna-ziua, elevi! Eu sunt invatatoarea voastra si ma numesc O.M. ...
Cand ajunge acasa, P este nerabdator sa povesteasca cele intamplate, dar adoarme repede, obosit dupa o zi plina de experiente noi.
A doua zi, P invata un joc prin care se alcatuiesc cuvinte: cand invatatoarea spune un cuvant, literutele se iau de maini, alcatuind cuvantul respectiv. Azi, P a invatat un cuvant nou: SPIRIDUS, facandu-si astfel doi prieteni buni: R si D, care de asemenea vor sa lucreze intr-un dictionar.
Dar timpul trece si P isi schimba preferintele pe masura ce creste. Pana la urma ajunge sa invete la Facultatea de Litera de Mana, alaturi de colegii lui din clasa I: S, I, R, I, D, U si S impreuna cu care a format primul lui cuvant. Acest cuvant a ramas in sufletul celor opt prieteni pentru totdeauna.
Acum P lucreaza intr-un caiet de romana - chiar in caietul meu de romana - si m-a ajutat sa fac aceasta compunere. Si atunci cand ma gandeam despre ce cuvant sa scriu, am auzit niste voci pitigaiate de pe foaie, soptindu-mi ceva in cor: SPIRIDUS!
Acest cuvant, ca oricare altul are un inteles: Drac mic (vioi si poznas) despre care se crede ca se intruchipeaza in d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org