Referat - Varstele omului

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
366
Etichete
varstele, omului
Descarcari
210
Nota
0 / 10 - 0 voturi






VIRSTELE OMULUI






































Despre vârsta se poate vorbii mult.acest subiect cunoaste o amploare si o întindere care o au doar putine subiecte. Vârsta poate fi analizata dintr-un unghi psihologic cu o abordare în care se studiaza dezvoltarea personala, stadiile de vârsta si relatiile dintre copilarie, cu fericirile si durerile ei, în contrast cu maturitatea si împlinirea personala. De asemenea vârsta mai poate fi analizata si din punct de vedere al sanatatii. Îmbatrânirea poate aparea mai devreme la unele persoane decât la altele. Motivele sunt multiple, nutritia ori toxinele care se gasesc in aer sunt doar doua exemple. Aceste abordari pot fi considerate simpliste deoarece sunt la îndemâna tuturor în carti, studii.
O abordare mai profunda ar fi una care ar explica transformarile care se petrec pe masura ce se înainteaza in vârsta, ar explica tineretea, maturitatea, batrânetea si greselile, cainta, iertarea si întelepciunea(dobândita de prea multe ori prea târziu).
Pâna la urma tineretea e o greseala, o perioada în care se traieste clipa de acum! Cea de ieri ori cea de mâine este insesizabila, nu are o importanta majora. Maturitatea e o lupta, e momentul când se traieste pentru ziua de mâine. Cruditatea si nedreptatea lumii devin din ce in ce mai vizibile, mai profunde pe masura ce se ajunge la batrânete. Aceasta e un regret, o perioada de meditatie la ce a fost mai putin la ce va fi. De asemenea pe masura ce se înainteaza în vârsta se dobândeste un simt acut al valorii timpului. Tinerii traiesc la limita fiecare clipa, fara sa se gândeasca la repercusiuni, fara regrete, pe când batrânii pun timpul sub semnul nostalgiei, iradiind semnificati fiecarui moment, realizând rapiditatea si usurinta cu care se succed secundele.
Cum spunea Shakespeare ” Tesatura vietii este facuta din fire amestecate, bune si rele dimpreuna”, bucuria se întrepatrunde cu tristetea, lupta dintre cele doua evidentiind tonul vibra


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org