Referat - Droguri

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1842
Etichete
droguri
Descarcari
730
Nota
9.33 / 10 - 3 voturi


HIV se imprastie prin ace sau seringi, de obicei prin uzul acestor droguri administrate intravenos, care rezulta in directa expunere a sangelui printr-un individ contaminat.
Abuzurile de droguri, prin lege, sunt interzise publicului larg. Majoritatea tarilor restrang uzul catorva droguri recreationale, ceea ce este legal si nu variaza in limite largi. Pozitia legala in orice tara va depinde de atitudinile istorice si culturale fata de drogul respectiv, si in multe tari este o chestiune de continua controversa.
In Marea Britanie aproape toate drogurile care afecteaza creierul sau schimba dispozitia sunt controlate, cu exceptia alcoolului. Drogurile sunt divizate in trei clase-A, B si C-in ordinea descendenta a gravitatii: abuzurile privind clasa A de droguri atrag cele mai severe comentarii.
Cea mai comuna clasa A de droguri sunt heroina (morfina), cocaina si LSD; clasa B de droguri include amfetamine si cannabis si componente de relaxare a durerii pe baza de opium; drogurile din clasa C sunt in general droguri sedative. Regulile care privesc impartirea drogurilor pe clase sunt stabilite printr-o ordine administrativa dupa ce au fost considerate printr-un comitet advizoral de stat, care inseamna ca opiniile curente asupra valorii lor pot fi usor incluse in lege.
Cu multe din aceste droguri, oricine implicat in medicina sau chirurgie veterinara este exceptat de la aceste abuzuri daca drogul este utilizat in cursul practicii profesionale. Anumite droguri care se pare ca au putina sau deloc valoare terapeutica nu sunt permise chiar si acestor practicanti. Un practicant care incalca aceasta exceptie comite un abuz, care deasemenea va fi subiect al sanctiunilor disciplinare profesionale.
Abuzul celor mai de baza droguri este posesiunea unui drog controlat. Posesiunea in general reclama cunostinta de partea posesorului. Cu toate acestea, nu se poate spune ca posesorul a receptionat un pachet fara sa stie ca era ilegal, daca el sau ea a avut sansa sa afle ce era in pachet si nu a mentionat despre el. La fel cum nu se poate spune ca cineva a avut in posesie ceva si ca a uitat de acel ceva pana in momentul arestarii. Posesia unei cantitati mici, pentru uzul personal, a unui drog privit ca un pericol mai mic nu este tratat acum cu severitate, si posesorul unei cantitati mici de cannabis va primi mereu o cautiune de la politie. Cu toate acestea, politica depinde de forta politiei in cauza, si incriminarile inca au loc. Posesiunea unui drog privit ca un pericol foarte mare, pe de alta parte, este tratata cu severitate; posesiunea heroinei, in orice cantitate, de exemplu, poate primi multi ani de inchisoare.
Cele mai serioase abuzuri sunt aprovizionarea, sau posesia cu intentia de a vinde, a unui drog controlat. Din moment ce se dovedeste ca persoana acuzata a vandut droguri necesita evidenta unei tranzactii, posesiunea cu intentie fiind cel mai comun cap de acuzare. Acest cap de acuzare poate fi dovedit daca persoana este in posesia unei cantitati destul de mare de droguri pentru a fi vandute; sau din circumstantele respective, de exemplu, prezenta banilor proveniti din vanzarea drogurilor, sau echipament pentru distribuirea drogurilor in portiuni.
Cei care se ocupa cu droguri comit un abuz daca cu stiinta permit fabricarea lor, vanzarea sau uzul lor. Un abuz este de asemenea comis daca acestia ignora semnele suspicioase referitoare la activitatea ilegala care se defasoara.
Importul sau exportul de droguri controlate sunt ilegale, si este un serios abuz in incalcarea acestei legi. Puteri considerabile au fost indreptatite de tribunale in ordine de confiscare impotriva oamenilor invinuiti de trafic de droguri, sau care iau profit de pe urma lor, pentru a-i lipsi de fructul comertului de droguri.
A aproviziona articole pentru consumarea sau prepararea drogurilor este un abuz, ca si cresterea cannabisului. Nu de obicei, un abuz comis sub incidenta unor legi straine poate fi judecat in Marea Britanie daca el convine unei conventii internationale asupra abuzurilor de droguri.
Dependenta de droguri, psihologica si cateodata psihica este caracterizata prin impulsul de a lua un drog pentru a experimenta efectele psihologice. Drogarea este o forma severa de dependenta, de obicei marcata de o dependenta psihica. Ultima definitie exista cand drogul a produs modificari psihologice in organism, evidentiate prin dezvoltarea tolerantei ( cand cantitati crescatoare de droguri sunt necesare pentru obtinerea aceluiasi efect), si a unui sindrom de retragere dupa ce efectele drogului s-au risipit. Sindromul este marcat prin simptome ca greata, diareea, sau durerea; acestea variaza cu tipul drogului. Dependenta psihologica, sau habituarea, este prezenta cand impulsul de a lua un drog este puternic, chiar si in absenta simptomelor de retragere psihica.
Oamenii de stiinta au masurat ades potentialul unui drog de a crea dependenta in laboratoare pe animal...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org