Referat - Pregatirea fizica in handbal

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
641
Etichete
pregatirea, fizica, handbal
Descarcari
374
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Pregatirea fizica in handbal


Pregatirea fizica pentru jocul in aparare

Jocul in aparare necesita o pregatire fizica superioara.Acest lucru este datorat faptului ca ritmul de joc este dat de echipa in atac, iar echipa din aparare trebuie sa se adapteze acestui ritm. Un alt element care vine in sprijinul acestei idei este ca mingea circula mai repede decat jucatorii.De aceea, pentru realizarea superioritatii numerice zonale, este necesara dezvoltarea rezistentei in regim de viteza. Pentru a putea face luptei permanente cu atacantii adversi trebuie dezvoltata si forta in regim de rezistenta.
In concluzie, pentru a avea un joc in aparare cu randament crescut este absolut necesara imbunatatirea permanenta a indiciilor pregatirii fizice generale si specifice.

1 Pregatirea fizica generala

Pregatirea fizica generala este activitatea practica care urmareste sa asigure o buna capacitate de lucru a organismului in conditiile efortului fizic.
Efectuarea planificata a pregatirii fizice generalepe parcursul tuturor perioadelor de antrenament asigura formarea unui larg bagaj de deprinderi motrice care faciliteaza munca stricta de specializare. Un accent deosebit asupra pregatiri fizice generale se pune in special in prima perioada de pregatire. Aceasta are o durata de aproximativ trei saptamani.

Ca sarcini in aceasta perioada enumeram:

- intrarea progresiva in efort si adaptarea treptata si cat mai rapida a organismului sportivilor la solicitarile antrenamentelor de baza;
- perfectionarea pregatirii fizice, o pondere mare acordandu-se pregatirii fizice generale;
- perfectionarea tehnicii de baza, a tehnicii specifice posturilor si a tacticii individuale legata de executia tehnica.

Din aceste sarcini rezulta ca ponderea cea mai mare in aceasta perioada o au pregatirea fizica generala si pregatirea tehnica de baza.
Dezv


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org