Referat - Geografia fizica

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
358
Etichete
geografia, fizica
Descarcari
228
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Geografia fizica

Asezarea si întinderea.Statele Unite ale Americii ocupa partea centrala a Americii de Nord, fiind cuprinsa între Canada la nord, golful Mexic si Mexic la sud.Partea vestica este scaldata de apele Oceanului Pacific, iar partea estica de cele ale Oceanului Atlantic. Alaska si insulele Hawaii întra in conponenta S.U.A.
Cele doua fatade maritime catre cele doua mari oceane Pacific si Atlantic cu o marime de 8000 km deschid S.U.A. calea pe apa catre toate statele
Globului. Ca suprafata ocupa locul al 4 pe glob dupa, Rusia , Canada, Rp. Chineza ocupînd 9.809.108. km patrati. Populatia Statelor Unite ale Americii este de 259.681.000 locuitori, densitatea populatiei fiind de 27 locuitori pe km patrati. Capitala S.U.A. este Washington DC cu o populatie de 585.221 locuitori, iar cel mai mare oras New York cu populatia de
7.311.966 locuitori.
Geografia fizica
S.U.A sunt formate din 50 de state plus District of Columbia .Partea de
Vest este formata din platouri cu o înaltime medie de 2.000m, si strabatute de vai adînci, din canioane si lanturi muntoase.Cel mai important lant muntos este format din muntii Stîncosi, iarin apropierea coastei de vest se gasesc Cascadele si lantul muntos Sierra Nevada.
Muntele Whitney este cel mai înalt vîrf din S.U.A.(4018 m) ,iar Valea Mortii ,la 85 m sub nivelul marii, este zona cea mai uscata si mai joasa de pe continent.Peisajul divers este format din copaci uriasi în California, izvoare fierbinti si geizeri în Parcul National Yellowstone ,Wyoming si Marele Canion în Arizona. Între coasta ocenului Atlantic si vastele cîmpii ale bazinului fluviului, Mississippi se gasesc Muntii Apalasi .
Cîmpiile din bazinul fluviului Mississippi unesc de la Vest la Est Muntii Stîncosi de Apalasi si de la Nord la Sud granita cu Canada si Golful Mexic.
Terenul este în mare parte jos si întins, dar se gasesc si cîteva lanturi muntoase, cum sint Oza


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org