Referat - Invitatie la Eforie Nord

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
705
Etichete
invitatie, eforie, nord
Descarcari
331
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Invitatie la Eforie Nord

Eforie Nord se prezinta oaspetilor astazi ca o statiune moderna, cautata de numerosi vilgiaturisi romani si straini.
Conditiile climatice favorabile, situarea ei pe tarmul marii si pe malul Lacului Techirghiol, accesul favorizat de calea ferata, DN 39 (E 87) si aeroportul Mihail Kogalniceanu, baza materiala de odihna si tratament de care dispune ii confera prestigiul de care se bucura in ultima vreme.
La acestea se adauga nenumarate posibilitati de agrement existente in statiune, precum si variatele formule de excursii ce se pot efectua in statiunile din din imprejurimi.
Lucrarea de fata ofera cititorilor succinte informatii privind geografia, istoria, date privind potentialul turistic necesar petrecerii unui sejur agreabil in statiunea Eforie Nord.
Lucrarea constitue un ghid atat pentru statiunea Eforie Nord, dar si pentru principalele posibilitati de cunoastere a Dobrogei.
Consider ca acest mic indreptar turistic va fi o carte cautata si citita atat de oaspeti dar si de localnici, o veritabila calauza pentru buna reusita a excursiilor prin localitate si imprejurimi.
Autorul,


Asezare
Statiunea este situata pe litoralul Marii Negre intre mare si Lacul Techirghiol, la o distanta de 14 Km sud de Constanta.
Caile de acces
In statiune se ajunge pe calea ferata Bucuresti-Constanta-Mangalia, prin Gara Eforie Nord, in sezonul de vara turistii sosesc cu trenurile directe de la Iasi, Suceava, Satu Mare, Oradea, Resita, Timisoara, s.a.
Pe caile rutiere turistii sosesc pe DN 38 (E87) de la Constanta si Mangalia, precum si pe DN 38 dinspre Negru Voda.
Conditiile Naturale
Relieful
Relieful nu prezinta aspecte deosebite, fiind intr-o faza putin avansata, dezvoltat pe depozite constituite din calcare4, argile si marne sarmatice, slab inclinate, acoperite de o cuvertura loessoida ce variaza ca grosime.
Tarmul este inalt de circa 40-60 m latitudine absoluta, in care sunt sculptate mici forme depresionare, cu o ingusta pl


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org