Referat - Descriere Literara

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
4366
Etichete
descriere, literara
Descarcari
537
Nota
8.38 / 10 - 8 voturi


Descriere literara
Castelul Peles este unil dintre cele mai reusite monumente .Este o magnifica constructie care a existat vreodata.
Prima impresie pe care o ai în momentul în care patrunzi într-o astfel de constructie este aceea care te face sa te crezi foarte mic datorita maretiei ornamentale.Cladirea este atât de impunatoare încât ti se pare ca visezi.
Tarâmul pe care este construit acest maret castel este parca rupt din Rai, iar cladirea apare pura si rafinata ca o printesa într-un lan de flori. Dar în momentul în care intrii înauntru imaginea se schimba radical . Culoarea lemnului învechit te întristeaza dar tot în acelasi timp te duce într-o lume antica ,de demult ce îti permite sa regasesti farmecul timpurilor stravechi , farmecul culturii ,al rafinamentului
.Nimic nu poate fi mai placut decat imaginea minunatelor sculpturi ,decât imaginea unor opere ce acum ni se par magnifice , dar care în trecut erau simple obiecte.Jocul culorilor , jocul formelor ne creaza în minte o imensa placere ,o profunda impresie ce nu te lasa sa parasesti cadrul acesta minunat .
Cu cât înaintezi în centrul acestui impunator castel cu atât mai mult crezi ca e un vis .Nu exista cuvinte pentru a putea exprima sentimentele impunatoare ,de placere.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org