Referat - Ivanov

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
433
Etichete
ivanov
Descarcari
310
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Rezumate

Ivanov
Piesa dramatica în patru acte

Ivanov, un tînar de 35 de ani, este casatorit cu Anna Petrovna de 5 ani. El s-a casatorit cu dînsa pentru ca parintii ei sunt bogati, dar cum ea era evreica, casatorindu-se cu dînsul, a renuntat la religie. Astfel parintii ei nu i-au dat nimic, relatia cu dînsii fiind rupta pentru totdeauna.
Ea îl iubea la nebunie pe Ivanov, dar el n-o iubea. Pe parcurs ea se îmbolnaveste de ftizie. De dînsa va îngriji medicul Lvov, care este o persoana exagerat de „cinstita” cu toti, ceea ce va provoca repulsia celorlalte persoane fata de dînsul. Tot din aceasta cauza Lvov (se considera un om cinstit) se socoate dator sa faca “dreptate” si s-o apere pe Anna de Ivanov. Dupa parerea medicului, boala i se tragea din nepasarea si modul în care o trata Ivanov, el era cel ce-o omora. Lvov mai era de parerea ca Ivanov s-a casatorit cu Anna pentru mostenire, pentru bani, iar acum, stiind ca Anna tot nu va primi nici un ban, el o neglijeaza si vrea s-o distruga cît mai curînd pentru a scapa de ea. Lvov spunea ca Anna are nevoie urgent de odihna în Crimeea, dar ea nu vroia sa plece fara Ivanov, însa el n-avea bani pentru amîndoi si în afara de asta nu putea primi un concediu mai îndelungat fiindca luase deja unul în anul respectiv.
Anna fiind bolnava n-avea voie sa iasa din casa dupa asfintitul soarelui. Ivanov însa se plictisea sa stea acasa, si pentru a mai omorî din plictiseala pleca noptile de acasa, iar Anna ramînea împreuna cu unchiul lui Ivanov – Sabelski.
Drama se începe cu ziua Sasei, o fata de 20 ani, fiica lui Lebedev. Seara Ivanov, ca de obicei, vroia sa plece la Lebedevi. Anna însa îl implora sa ramîna cu ea, dar el nu vroia. Astfel Ivanov se duce împreuna cu Sabelski la aniversare, iar Anna si Lvov ramân acasa.
Anna pîna la urma nu rezista si da ordin sa se puna caii la trasura.

Actul II

Actul II – începe cu aniversarea din casa Lebedevi, unde musafirii si gazda vorbesc diverse banalitati si bîrfe pentru a-si omorî timpul.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org