Referat - Biologia,profilaxia si terapia bolilor speciilor floricole cultivate in spatii protejate

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
519
Etichete
biologiaprofilaxia, terapia, bolilor, speciilor, floricole, cultivate, spatii, protejate
Descarcari
387
Nota
0 / 10 - 0 voturi



REFERAT



FITOPATOLOGIE

SUBIECT

BIOLOGIA , PROFILAXIA SI TERAPIA
BOLILOR SPECIILOR FLORICOLE
CULTIVATE ÎN SPATII PROTEJATE





















În zilele noastre este tot mai puternica dorinta de a se realiza o legatura mai strânsa între om si natura , fapt constatat mai cu seama de locuitorii mediului urban .Una din posibilitatile de creare a acestei legaturi este decorarea caminului cu plante si flori . Aceasta îndeletnicire nu este doar o petrecere placuta a timpului ci este si o preocupare serioasa de cultivare a acestor plante datorita cerintelor sporite de piata .
Plantele de interior sunt foarte variate ca forma , culoare , dimensiune si se deosebesc prin cerintele fiecareia în pare în cea ce priveste lumina , umiditatea si nevoia de substante nutritive . De asemenea si înmultirea si sensibilitatea plantelor fata de boli si daunatori este foarte variata.
Tematica vasta a bolilor speciilor floricole cultivate în sere si apartamente se datoreaza numarului mare si variat de plante cultivate .
În cele ce urmeaza voi prezenta biologia ,profilaxia si terapia celor mai frecvente boli întâlnite la plantele floricole cel mai des cultivate în sere si apartamente .

FAINARILE

Fainarile sunt boli produse de ciupercile Ersiphales (Ascomycotina ). Se recunosc dupa petele albicioase , pâsloase , apoi prafoase , ceea ce da organelor plantelor aspectul ca ar fi pudrate cu faina . De fapt pâsla reprezinta corpul sau miceliul ciupercii ,iar faina este formata din fructele asexuate ale ciupercii – conidiofori cu conidii sau oidii ( organele care raspândesc boala în vegetatie ). În pâsla miceliana , care poate îndeplinii si functia de rezistenta peste iarna cu ochiul liber , se observa puncte brune – negricioase – periteciile cu asce si ascospori (fructe sexuate ), ce îndeplinesc si functia de rezistenta . Datorita atacului, plantele sunt stânjenite sau oprite în crestere si dezvoltare .


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org