Referat - Comportamentul social al felinelor

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
347
Etichete
comportamentul, social, felinelor
Descarcari
268
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Comportamentul social al felinelor




Scurta prezentare: Desi marimea si localizarea pe glob a felinelor difera, toti membrii acestei familii au caracteristici comune. Ele se aseamana atât din punct de vedere al comportamentului social cât si din punctul de vedere al calitatilor fizice.(De exemplu toate felinele poseda vedere binoculara ce le confera o acuitate vizuala superioara, optimizata pentru vânatoare).
Diferentele dintre felide au aparut ca rezultat al adaptarii acestora în diferite medii de viata. Astfel se explica diferenta de colorit, si cea de marime si structura(De exemplu ghepardul, fiind cea mai rapida felina, are o structura mai usoara sau felinele mari au dinti mult mai puternici decât cele mici datorita modului de hranire).
Felinele dispun de simturi iesite din comun. Vazul lor este de circa sase ori mai puternic decât al omului, putând distinge chiar culori. Rolul de vânator de asfintit si de noapte a rafinat miraculos aptitudinile anumitor specii(Astfel ochiul pisicii dispune si de o a treia membrana oculara, ceea ce-i permite sa vada si noaptea în conditiile unei iluminari foarte slabe). În timpul vânatoarei, felinele nu se bazeaza doar pe vazul extrem de ascutit, cât si pe simtul tactil si auzul deosebit. Mirosul este mai dezvoltat decât cel al omului, având un rol important nu numai la vânatoare cât si în întemeierea noilor relatii. Simtul tactil este deosebit de important în timpul vânatorii, felinele pe lânga mustati având si niste peri tactili mai delicati aflati pe suprafata întregului corp).

Comportamentul Social:Felinele sunt niste animale solitare, care, spre deosebire de reprezentanti ai altor specii nu formeaza haite, sau grupuri în care convietuiesc sau ataca(exista exceptii). De obicei puii ramân în grija mamei, fiind întâlnite cazuri rare unde tatal puilor participa la procurarea hranei. Felinele îsi marcheaza teritoriul, acesta fiind locul de unde îsi procura hrana. Î
Încalcarea teritoriului, de catre alte animale duce de multe


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org