Referat - Erorile ingineriei genetice

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
360
Etichete
erorile, ingineriei, genetice
Descarcari
285
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Erorile ingineriei genetice

Acum biotehnologia poate incrucisa animale cu plante, zapacind vegetarianul. Lumea stiintifica de astazi are puterea de a modifica insasi materia prima a naturii, nu numai prin transferarea caracteristicilor intre plante, dar prin modificarea incrucisata a animalelor, plantelor si oamenilor. Ingineria genetica, ce nu cunoaste limitari etice, are un impact serios asupra mediului, animalelor si plantelor. Aceasta violeaza relatia noastra cu lumea naturala. Majoritatea oamenilor cred ca animalele au dreptul sa-si traiasca vietile lor fara interferenta omului in structura lor genetica originala. De asemenea, animalele nu vor putea servi niciodata ca modele pentru bolile umane deoarece sunt mult prea diferite. Dar oamenii de stiinta continua inca incercarile, iar piata transplanturilor umane valoreaza mult peste 6 miliarde de dolari anual.



In ultimii ani, biotehnologia a progresat in salturi. A reprezentat un pas imens in exploatarea animalelor, permitand oamenilor sa mute gene de la o specie de animal la alta specie total diferita. Oamenii de stiinta si institutele de biotehnologie din cateva tari mari ale lumii vor sa creeze noi animale care sa produce carne mai multa si mai buna, sa dea mai usor produse valoroase cum ar fi lana, si sa aiba organe ce sa poata fi utilizate in transplante umane. Si aceasta nu se opreste aici: multe dintre recoltele modificate genetic ce sunt testate in teren in Statele Unite si in intreaga lume nu numai ca ar putea sa aiba un impact devastator de tip Jurassic Park asupra ecosistemului global, dar de asemenea ar putea lovi economiile bazate pe agricultura din lumea a treia, care depind de recolte. Ingineria genetica este o stiinta reductionista unidimensionala care ignora complexa dinamica a sistemelor vii.

Ingineria genetica implica in primul rand introducerea genelor continand ADN (acid dezoxiribonucleic) procurat de la oameni sau animale in celule ale bacteriilor, ciupercilor sau altor animale. Rezu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org