Referat - Productia secundara si hrana omenirii

Categorie
Referate Biologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
564
Etichete
productia, secundara, hrana, omenirii
Descarcari
282
Nota
0 / 10 - 0 voturi


PRODUCTIA SECUNDARA SI HRANA OMENIRII



Randamentul ecologic si randamentul economic al unor lanturi trofice
Randamentul ecologic al unui lant trofic reprezinta raportul dintre productivitatea a doua niveluri trofice.
In cazul unui lant trofic format din doua inele(fitoplancton-hamsie), randamentul ecologicesete de 10:1, asadar pentru ca 1kg de hamsie sa-si dubleze greutatea,aceasta trebuie sa consume 10kg de fitoplancton.In cazul unui lant trofic format din trei inele(fitoplancton-hamsie-scrumbie), randamentul ecologic este de 100:1.Scrumbiile trebuie sa consume 10kg de hamsii pentru a creste in greutate cu 1 kg, iar hamsiile au nevoie de 100kg de fitoplancton.In cazul uni lant trofic format din patru inele, randamentul ecologic este de 1000:1.
Randamentul ecologic este mare in cazul unor lanturi trofice scurte;el scade pe masura ce lanturile trofice devin mai lungi.
Randamentul economic este determinat de lungimea lantului trofic.Prin urmare, rentabila va fi cresterea animalelor(in acvacultura)care folosesc direct productia primara(pesti fitofagi, moluste), iar cultura pestilor rapitori va fi nerentabila pentru ca ei folosesc al treilea sau al patrulea nivel trofic.Deci, este important sa cunoastem randamentul economic al unor lanturi trofice pentru a le favoriza dezvoltarea in acvacultura.
Marile si oceanele – sperante pentru hrana omenirii
Pentru rezolvarea problemelor alimentare ale omenirii, aflata intr-un accentuat process de crestere demografica, este necesar sa se utilizeze uriasele rezerve de hrana din mari si oceane.
Pe langa pesti, un aliment valoros in hrana omenirii, marea mai poate oferi ca hrana diferite specii de nevertebrate. Molustele sunt deja utilizate in multe parti ale lumii.Stridiile, midiile si cefalopodele(sepii, caracatite0 sunt cele mai cautate si mai appreciate moluste in unele zone.In ceea ce priveste crustaceele, crevetii se gasesc din abundenta in Ma


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org