Referat - Efectul de sera II

Categorie
Referate Chimie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
375
Etichete
efectul, sera
Descarcari
218
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Efectul de sera II

Gazele deja existente în atmosfera trebuie sa retina caldura produsa de razele soarelui reflectate pe suprafata Pamântului. Fara aceasta Pamântul ar fi atât de rece încât ar îngheta oceanele, iar oamenii, animalele si plantele ar muri.
Însa atunci când cauza poluarii creste proportia gazelor numite gaze de sera, atunci este retinuta prea mult caldura si întregul pamânt devine mai cald. Din acest motiv în secolul nostru temperatura medie globala a crescut cu o jumatate de grad.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta crestere de temperatura va continua, si dupa toate asteptarile, pâna la mijlocul secolului urmator va ajunge la valoarea de 1,5-4,5 grade C.
Dupa unele estimari, în zilele noastre peste un miliard de oameni inspira aer foarte poluat, în special cu monoxid de carbon si dioxid de sulf, rezultate din procesele industriale. Din acesata cauza, numarul celor de afectiuni toracice-pulmonare, în special în rândul copiilor si al batrânilor, este în continua crestere. La fel si frecventa cazurilor de cancer de piele este în crestere. Motivul este stratul de ozon deteriorat, care nu mai retine radiatiile ultravioletelor nocive.



Gauri în stratul de ozon

Stratul de ozon din atmosfera ne protejeaza retinând razele ultraviolete ale soarelui. Deoarece în zilele noastre a crescut foarte mult folosirea hidrocarburilor clorinate, fluoriate în flacoane cu aerosoli, frigidere, detergenti si polistiroli, aceste gaze au ajuns în aer în cantitati mai mari decât cele care ar putea fi suportate de atmosfera. Pe masura ce se ridica, se descompun, formându-se cloridoni, care ataca si distrug stratul de ozon.









Ploaia acida se formeaza atunci când dioxidul de sulf sau oxizii de azot- ambele rezultate ale poluarii industriale-se amesteca în atmosfera cu aburii de apa. Ploaia acida distruge plantele si animalele. Paduri întregi au disparut din aceasta cauza.
Este mai rau, daca ploaia acida ajunge la lacuri sau râuri, pentru ca acestea tra


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org